مقالات کاربردی

با انواع کولر آبی آشنا شوید

با انواع کولر آبی آشنا شوید

تا اسم کولر آبی می‌آید، همه ذهن ها به سمت خرید کولر آبی فلزی با پوشال های معمولی می‌رود؛ در صورتی که پیشرفت تکنولوژی و بهره بردن از دانش فنی روز سبب شده است تا کولرهای آبی جدیدی اعم از کولر فلزی سلولزی و کولر پلیمری تولید شود؛ در واقع به دلیل نیاز انسان ها به سیستم های سرمایشی آبی که بتواند محیطی را خنک و مرطوب سازد، سبب تولید سیستم های آبی جدید شد و بدین صورت سیستم های سرمایشی به سمت مدرن شدن پیش رفتند. وجود تکنولوژی جدید و تولید کولرهای پلیمری سبب شده است تا مصرف کنندگان تحمشان در برابر روزهای گرم سال آسانتر شده و روزهای تابستان برایشان لذت بخش و فرح افزا باشد.

نداشتن سرویس پیچیده در کولرهای آبی و سرویس کردن و نصب آسان آن از ویژگی های کولرهای آبی نسبت به سایر کولرهای موجود در بازار است.

کولر آبی پوشالی جزو قدیمی ترین سیستم های سرمایشی است

کولر آبی پوشالی جزو قدیمی ترین سیستم های سرمایشی است و اتاقکی است فلزی با 3 یا 4 دیوار متحرک که پوشال هایی از جنس چوب روی دیوارها قرار دارند. کولرهای آبی جلو زدن از 3 دیوار پوشالی و کولرهای آبی بالازن از 4 دیوار پوشالی تشکیل شده است.
سقف، کف و بدنه این کولرهای آبی از جنس گالوانیزه است و همچنین دارای پوششی از رنگ است تا در برابر آب و رطوبت دچار زنگ زدگی نشود.

آب از تشتک کف کولر آبی به وسیله پمپ به دیوارهای کولر که با پوشال پوشیده شده است، می ریزد و بدین صورت سرمایشی با 35 درصد رطوبت نسبی در فضا ایجاد می‌شود. فن سانتریفیوژ که در کولرهای آبی تعبیه شده است با کمک دینام یا موتور و تسمه به حرکت درآمده و سبب ایجاد جریان هوا به داخل کولر می‌شود.

در واقع هوای بیرون به وسیله فن از میان پوشال های مرطوب روی دریچه عبور کرده و این کولرها با کمک قطعات مکانیکی و الکترونیکی از طریق تبخیر آب، هوای محیط را خنک نگه داشته و از آنجایی که این کولرها ساختار پیچیده ای ندارند، در صورت نیاز به تعمیر یا تعویض، مصرف کنندگان می توانند با هزینه اندکی این کارها را انجام دهند.

پوشال هایی که در این کولرها قرار گرفته است، بریده های کوچکی از چوب درختان اسپن یا صنوبر است که بافتی نامنسجم دارند و آب می توانند به راحتی از آن عبورکند و بافت آن دنیای متفاوتی با پدهای سلولزی در کولرهای آبی سلولزی دارد.
مصرف برق این کولرهای آبی در حدود 300 وات است که قابل مقایسه با مصرف برق کولرهای گازی که معادل 1500 وات است، نیست.
برای بالا بردن راندمان و خنک دهندگی کولرهای آبی می توان سایبان نصب کرد.

کولر پوشالی فلزی

کولر پلیمری نسل جدیدی از کولرهای آبی است

نسل جدیدی از کولرهای آبی، کولرهای پلیمری است که مزایای آن و همچنین حذف عیوب کولرهای پوشالی در آن، سبب شده است تا شرکت های زیادی به تولید آن ترغیب شوند.

بدنه این دسته از کولرهای آبی از جنس پلیمر است که همین ویژگی سبب شده است تا به خوردگی و فرسایش مقاوم باشد و با اصابت به آب دچار زنگ زدگی و خوردگی نمی‌شود و همچنین بدنه پلیمری این دسته از سیستم های سرمایشی در مقابله اشعه ماورا بنفش مقاوم است و همچنین به دلیل کاهش اتلاف انرژی به خاطر پلیمری بودن بدنه آن ها، سبب خنکی بیشتر هوای خارج شده از آن می شود.

پدهای سلولزی در این نوع کولرها روی در های کولر قرار گرفته اند و نسبت به پوشال ها عمر طولانی تری داشته و همچنین قدرت خنک‌کنندگی بیشتری دارند. این پدها همواره تمیز هستند و درصد رسوب گرفتن آن ها نسبت به پوشال ها بسیار کمتر است که این موارد سبب افزایش راندمان می شود.

وجود پنل و ریموت کنترل در کولرهای پلیمری به مصرف کننده امکان خاموش و روشن کردن را از راه دور می دهد؛ بدون آنکه نیاز باشد کنترل را مستقیما روبروی پنل بگیرد و همچنین این پنل و کنترلف تنظیم دور موتور کولر را از 1 تا 20 دور فراهم می کند و این مزیتی است که کولرهای آبی پوشالی فاقد آن هاست و دو حالت تند و معمولی بیشتر ندارد؛ در واقع کولرهای پلیمری همانند کولرهای گازی 20 حالت دارند و افراد می توانند بر اساس گرمی اتاق، دور موتور را انتخاب کنند.

وجود شیر تخلیه اتوماتیک در این سیتم سرمایشی به مصرف کننده این امکان را می دهد که بدون دخالت دست، بتواند با انتخاب دکمه تخلیه، آب کولر را تخلیه نماید.
قیمت کولر پلیمری بالاتر از کولرهای فلزی است؛ ولی وجود مزایایی اعم از بدنه پلیمری و طول عمر زیاد آن، داشتن پدهای سلولزی به جای پوشال ها، داشتن ریموت کنترل rf ، دارا بودن تنظیم دور موتور به دلیل وجود کنترل ترموستاتیک و همچنین شیر تخلیه اتوماتیک از جمله مواردی است که خریداران را به خرید آن ها ترغیب می کند.

پدهای سلولزی در کولرهای فلزی سلولزی سبب تفاوت آن با فلزی پوشالی شده است

پدهای سلولزی در کولرهای فلزی سلولزی سبب تفاوت آن ها با کولرهای فلزی پوشالی شده است. این پدها که در کولرهای پلیمری نیز تعبیه شده است، شبیه لانه زنبور است که از جنس سلولز است و بافتی منسجم و یکپارچه دارد.

کارکرد این کولرها با نوع پوشالی یکسان است و پدهای سلولزی سبب شده است تا میزان خنک‌کنندگی این دسته از کولرهای آبی فلزی بیشتر باشد و همچنین پوشال ها نسبت به پدها گرد و غبار بیشتری را به خود جذب کرده و آلاینده های هوا را در خود جذب کرده و اجازه خروج به آن ها نمی دهد.
این کاغذها و ورق های منظم، نازک و موج دار سلولزی در برابر رطوبت مقاوم بوده و شیارهایی که در هر صفحه ایجاد شده است که از مزیت های آن افزایش سطح تماس، انتقال حرارت و ایجاد نقطه اتصال به صفحات دیگر پد است.

عدم افتادگی، از هم پاشیدگی و همچنین عدم تجزیه از خصوصیات این پدهاست و آب به صورت یکنواخت در آن توزیع شده و می توانند به صورت طولانی مدت مرطوب باقی بمانند و دلیل خنک‌کنندگی این دسته از کولرهای آبی نسبت به نوع پوشالی این است که هر متر مکعب پد سلولزی، توانایی نگه داشتن 60 لیتر آب را در خود دارد.

کولر سلولزی فلزی

استانداردهای افزایش باددهی کولرهای آبی کاوه کویر

مصرف انرژی بالای وسایل سرمایشی از دغدغه های مصرف کنندگان است؛ از این رو شرکت کاوه کویر سعی کرده است با بهره‌گیری از دانش فنی روز و تلاش محققان، کولرهای آبی کاوه کویر را تولید کند که بازدهی بالا و مصرف انرژی پایینی دارند و جزو گرید A هستند.

در کارخانه تولیدی کاوه کویر، انواع کولرهای آبی اعم از کولرهای پلیمری، سلولزی فلزی و پوشالی فلزی تولید می شود که مصرف برق پایینی دارند.
از ویژگی های کولرهای آبی کاوه کویر موارد زیر است:

  • مصرف برق پایین همراه با برچسب انرژی A
  • دارای گارانتی و خدمات پس از فروش
  • تحویل محصولات به صورت در اسرع وقت و فروش انواع کولرها به صورت اینترنتی
  • ساخته شده از مواد اولیه با استاندارد جهانی و کیفیت بالا
  • راندمان و بهره وری فوق‌العاده بالا و عالی
  • صدای بسیار کم

سوالاتی که خریداران کولرهای آبی در هنگام خرید، برایشان مطرح می شود؟

برق مورد نیاز این دسته از کولرهای ابی چند وات است و آیا قابل نصب بت کنتورهای سه فاز خانگی می باشد؟
برای جواب به این سؤال باید به این مساله اشاره کرد که کولرهای پلیمری از 9000 به بالا در آن ها از موتورهای سه فاز استفاده می شود که برای راه‌اندازی و مصرف پایین‌تر برق و متغیر بودن تعداد دور موتور، از اینورتر استفاده می شود و اینورتر موجود در این کولرهای آبی برق 220 را به سه فاز تبدیل می کند؛ پس به راحتی می توان از این کولرهای جدید آبی در خانه ها بهره برد.

  • کدام مدل کولر پلیمری برای مصارف خانگی مناسب است؟
    کولر پلیمری BLDC بدون تسمه
  • کدام کولر پلیمری برای مصارف صنعتی مناسب است؟
    کولر پلیمری 15000 تسمه ای
  • کدام کولر پلیمری برای مصارف خانگی توصیه نمی شود؟
    کولر پلیمری تک فاز 15000 تسمه ای؛ چون مصرف برق بالایی دارد.
  • آیا کولر پلیمری قابل نصب در پشت پنجره است؟
    خیر؛ فقط کولرهای فلزی را می توان پشت پنجره نصب کرد.
  • فرق بین کولر فلزی و کولر پلیمری چیست؟
    درصد خنکی بیشتر کولرهای پلیمری، مقاوم در برابر زنگ خوردگی، جذب گرمای کمتر به دلیل جنس پلیمر، کم مصرف بودن، تعداد دور بالا، متغیر بودن، دارا بودن پمپ تخلیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *