مقالات کاربردی

نکات ایمنی هنگام نصب و استفاده از آبگرمکن دیواری

نکات ایمنی هنگام نصب و استفاده از آبگرمکن دیواری

قطعا می‌دانید که امروزه سیستم های تهویه مطبوع مرکزی یا به عبارت ساده تر همان پکیچ ها به طور فراگیر در ساختمان ها مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ ولی با این حال هستند خانوارهایی که برای تامین آب گرم مورد نیاز خود به دنبال محبوب ترین و رایج ترین وسایل گرمایشی که همان آبگرمکن هست، می‌روند.

وسیله‌ی گرمایشی که امروزه در بازار شاهد انواع مختلفی از آن شامل آبگرمکن دیواری و آبگرمکن ایستاده هستید و نوع دیواری آن به دلیل وسعت کمی که در فضا اشغال می‌نماید از استقبال بیشتری برای خرید و استفاده برخوردار است.

درست است که محبوبیت این سری از وسایل گرمایشی در بین هموطنان بالاست؛ اما باید توجه نمایید که که در عین آسانی کار با آن، خطراتی نیز وجود دارد که در صورت عدم رعایت نکات ایمنی هنگام نصب و استفاده از آبگرمکن دیواری با آن مواجه خواهید شد.

با توجه به این موضوع است که توصیه به رعایت نکات ایمنی و فنی در باب استفاده از این آبگرمکن ها به ویژه موقع نصب آن به شما داده می‌شود تا از مسائلی از قبیل مرگ خاموش که در صورت عدم رعایت ایمنی نصب این وسایل گرمایشی پدید می‌آید، در امان باشید.

عملکرد آبگرمکن دیواری، مسئله ای که باید در باب ایمنی بدان توجه نمود

در اصل آبگرمکن های دیواری بر دو پایه گاز و برق کار می‌کنند و همین مبنایی شده تا شاهد دسته بندی آبگرمکن برقی دیواری و آبگرمکن دیواری گازی در بازار باشید که هر کدام نحوه عملکرد گوناگونی را برای گرم نمودن آب دارند که به نوبه خود استفاده و نصب آن نیازمند رعایت نکات و ایمنی هایست که باید مدنظر قرار دهید.

در اصل در نمونه آبگرمکن های دیواری با منبع انرژی گاز عملکرد این وسیله گرمایشی بدین شکل است که گاز وارد محفظه شده با جریان هوا مخلوط می‌شود و به محض جرقه زدن الکترود، مشعل آبگرمکن روشن می‌شود.

بعد از انجام این فرایند و روشن شدن مشعل لوله های مدار گرمایشی قرار گرفته در درون مخزن این آبگرمکن گرم شده و در نتیجه منجر به گرم شدن آب سرد می‌شود. گاز های حاصل از احتراق در این وسیله گرمایشی از طریق دودکش به خارج از فضا منتقل می‌شوند.

با توجه به این تفاسیر عملکرد بر پایه گاز توجه به نکاتی را برای ایمنی و استفاده از آن به دنبال دارد که مهمترین آن استفاده از این سری از وسایل در محیط هایی است که تهویه مناسب داشته و امکان خروج گاز از دودکش را نیز به همراه دارند.

در باب عملکرد آبگرمکن های برقی می‌توان مبنا و اصول کار را بر پایه برق دانست بدین شکل که برق در این وسایل منجر به گرم شدن هیتر و مخزن آن شده و در نتیجه آب سرد قرار گرفته در درون مخزن آبگرمکن گرم می‌شود و چون که پایه عملکرد این سری از وسایل گرمایشی برق است باید نکات ایمنی در این زمینه را نیز رعایت نمایید که در بیان آن می‌توان نصب این سری از وسایل در محیط هایی را بیان نمود که فاقد رطوبت هستند تا بحث برق گرفتگی اتفاق نیافتد.

اندازه های دقیق برای نصب و استفاده آبگرمکن دیواری

موضوع قابل توجه دیگری که برای آبگرمکن های دیواری چه از نوع گازی باشد چه برقی باید در نظر بگیرید، اندازه های دقیق برای نصب و استفاده آبگرمکن است که عدم توجه به آن نیز مشکلات و خطراتی را در پی دارد.

 

اندازه های دقیق برای نصب و استفاده آبگرمکن

به طور مثال بهتر است ارتفاع در نظر گرفته شده از کف برای این آبگرمکن های دیواری حدود 120 سانتیمتر باشد. نه تنها توجه به این فاصله از کف بلکه توجه به فاصله مجاز آبگرمکن از اولین زانویی نیز باید مورد توجه قرار گیرد که بهترین فاصله برای این حد 25 سانتیمتر است.

فاصله آبگرمکن از طرفین بهتر است 15 سانتیمتر باشد و آبگرمکن فاصله 40 سانتیمتری را نسبت به دیگر وسایل گاز سوز و برقی داشته باشد. در باب فاصله بین کلاهک و قسمت عمودی آبگرمکن می‌توان اندازه حدود 250 میلیمتر را بیان نمود و برای فاصله دودکش با پشت بام باید اندازه حدود 90 سانتیمتر لحاظ شود.

نکات ایمنی که هنگام نصب آبگرمکن دیواری توجه بدان ضروری است

حتما باید توجه نمایید که انتخاب آبگرمکن دیواری متناسب با فضای خانه شما صورت گیرد و به این که حتما شیر قطع جریان گاز در نزدیکی آن قرار داشته باشد تا در صورت بروز مشکلی به سراغ قطع آن بروید، امکان‌پذیر باشد. به غیر از بحث بیان شده باید توجه داشته باشید که محلی که قرار است آبگرمکن بر روی آن نصب شود قدرت تحمل و وزن این وسیله گرمایشی را داشته باشد؛ پس از مقاومت مصالح و استحکام دیوار اطمینان حاصل کنید.
حتما توجه داشته باشید در محل های کم تردد هم چون بالکن و یا زیرزمین برای نصب آبگرمکن دیواری استفاده نکنید؛ همچنین نصب در مکان های با سقف کوتاه مثل راه پله نیز ممنوع است. به محل قرارگیری پریز برق برای آبگرمکن های دیواری برقی توجه داشته باشید که هیچ گاه در پشت محل نصب آبگرمکن نباشد.

محل قرارگیری آبگرمکن نه تنها باید از تهویه مناسب برخوردار باشد بلکه باید در فصول سرد سال از وزش باد و یخ زدگی آبگرمکن را محافظت نماید. بهتر است برای نصب از کوتاه ترین طول لوله کشی استفاده کنید تا هدر رفت انرژی کمتر شود و هیچ گاه از یک آبگرمکن در ساختمان برای دو واحد استفاده نکنید.

در صورت فشار کم آب بهتر است از پمپ برای افزایش میزان فشار آب استفاده نمایید تا مشکلاتی از نظر ایمنی در این باب برای شما پیش نیاید. در اصل مطالب بیان شده در بالا از سری نکات ایمنی که هنگام نصب آبگرمکن توجه بدان ضروری است، بوده که برای شما مطرح نموده ایم تا در کنار سایر مطالبی که در بالا بدان پرداخته ایم در نظر گرفته و بتوانید بدون دغدغه از بروز خطرات و مشکلات از آبگرمکن دیواری در منازلتان استفاده نمایید.

مسائل ایمنی که باید هنگام استفاده از آبگرمکن بدان توجه نمایید

درست است که مطالب بیان شده در بالا همه از سری نکاتی است که باید برای نصب و راه اندازی آبگرمکن دیواری بدان توجه داشته باشید؛ اما هستند سری مسائل ایمنی که باید هنگام استفاده از آبگرمکن بدان توجه نمایید که در زیر بدین موارد اشاره نموده ایم:

  • حتما هر سه ماهی یکبار لوله و شلنگ گاز را با کف و صابون تست کنید.
  • ابتدای هر فصل مجاری دودکش و لوله ها را چک کنید.
  • در زمان استفاده از آبگرمکن سعی کنید دمای آب را در حداقل دمای ممکن نگه دارید.
  • جرمگیری آبگرمکن به صورت شش ماهه موضوعی است که باید به حتم بدان توجه داشته باشید.
  • برای نظافت آبگرمکن به هیچ وجه از مواد اشتعال زا استفاده نکنید و برای نمونه های برقی استفاده از آب نباید انجام شود.
  • حتما سرویس و بررسی سلامت قطعات در آبگرمکن باید به صورت دوره ای انجام شود.

مسائل ایمنی که باید هنگام استفاده از آبگرمکن بدان توجه نمایید

این سری از موارد از نکات ایمنی هستند که باید در هنگام استفاده از آبگرمکن بدان توجه نمود تا بتوان به نوعی نه تنها از محصول خریداری شده در سالیان سال استفاده نمود بلکه بتوان به نوعی طول عمر آبگرمکن را بر این اساس افزایش داد.

آگاهی از محل های نامناسب برای نصب آبگرمکن دیواری

موضوع دیگری که باید در زمینه ایمنی آبگرمکن های دیواری بدان توجه نمایید را می‌توان اطلاع و آگاهی از محل های نامناسب برای نصب آبگرمکن دیواری مطرح نمود که عدم توجه به آن خطراتی را برای شما به دنبال دارد.
از جمله مکان هایی که نباید آبگرمکن در آن نصب شود را می‌توان محیط و مکان هایی به شرح زیر بیان نمود:

  • به هیچ عنوان از نصب آبگرمکن های دیواری در محیط های بسته و بدون تهویه استفاده نکنید. محیط های نظیر زیرزمین که تهویه مناسبی ندارد و با استفاده از آبگرمکن دیواری گازی در این فضا ها امکان خطر گاز گرفتگی وجود دارد.
  • نصب آبگرمکن در سرویس های بهداشتی شامل حمام و دستشویی نیز به دلیل بسته بودن فضا و بحث تهویه ممنوع است. فرقی ندارد آبگرمکن دیواری شما گازی باشد یا برقی، نباید از هر دو مدل آبگرمکن در این فضا ها استفاده نمود.
  • نه تنها در محیط های بیان شده بلکه به هیچ عنوان در فضا های کوچک چون اتاق خواب، انباری و رختکن نیز نباید از آبگرمکن دیواری چه گازی باشد چه برقی استفاده نمود.
  • اگر وسعت فضایی کمی در آشپزخانه دارید، بهتر است به هیچ عنوان از آبگرمکن دیواری در این فضا استفاده نکنید و نصب آن را به محیط دیگری انتقال دهید؛ چون اگر آبگرمکن دیواری شما گازی باشد خطر آتش سوزی و اگر برقی باشد خطر برق گرفتگی در این مکان وجود دارد.
  • استفاده از یک آبگرمکن دیواری برای دو واحد مجاز نیز از موضوعات غیر مجازی است که برای نصب آبگرمکن باید در نظر بگیرید، کاهش راندمان و افزایش میزان حرارت دهی این وسایل از موضوعاتی است که سبب شده تا ایمنی آن کاهش یابد و خطرات جدی را پیش روی شما قرار دهد.
  • به هیچ عنوان آبگرمکن دیواری شما نباید در بالای اجاق گاز نصب شود، توجه به این نکته نیز در باب ایمنی باید صورت گیرد.

آگاهی از محل های غیر مجاز برای نصب آبگرمکن

به غیر از موارد ذکر شده برخی از افراد به سراغ نصب آبگرمکن دیواری در بالکن می‌روند که این موضوع نیز خود یک سری از ملزومات ایمنی را در بر دارد که باید به حتم بدان توجه نمایید تا بتوانید با نصب آبگرمکن در بالکن از این وسیله گرمایشی استفاده نمایید.

باید توجه داشته باشید که اگر قرار است در بالکن از آبگرمکن دیواری استفاده نمایید، به هیچ وجه نباید جریان باد در آن جا وجود داشته باشد؛ چرا که در این صورت خاموشی آبگرمکن را به صورت پی در پی برای شما به دنبال دارد.

همچنین باید این فضا به گونه ای باشد که از یخ زدگی این وسیله گرمایشی در امان باشید و در مناطق سردتر این موضوع از ممنوعیات نصب آبگرمکن دیواری در بالکن است؛ چرا که کاهش راندمان آبگرمکن را به همراه دارد.

اگر بالکن شما دارای سقفی کوتاه است نیز نباید از آبگرمکن دیواری در این محیط استفاده نمایید و به راحتی دسترسی به آبگرمکن نیز در این زمینه توجه داشته باشید. چنان چه امکان دسترسی راحت به آبگرمکن در این فضا را ندارید نباید اقدام به نصب آن در این فضا نمایید.

شاید نصب آبگرمکن به سادگی اتفاق بیافتد؛ اما توجه به نکات ایمنی و مهم در باب نصب و حتی محل مورد استفاده از آبگرمکن دیواری از مطالبی است که باید با دقت بیشتری به جهت بحث ایمنی بدان توجه داشته باشید که ما تحت قالب مباحث و ممنوعیات استفاده از آبگرمکن دیواری بدان اشاره نموده ایم.

ایمنی برای آبگرمکن دیواری نیازمند کیفیت بالای این محصول است

هر چند که رعایت موارد ذکر شده به عنوان نکاتی در باب ایمنی آبگرمکن هنگام نصب و استفاده به شما کمک می‌نماید تا بتوانید با ایمنی کامل از آبگرمکن خود در طول سالیان سال استفاده نمایید؛ اما لازم به ذکر است به مهمترین مسئله در این زمینه که ایمنی برای آبگرمکن دیواری نیازمند کیفیت بالای این محصول است، نیز توجه نمایید.

هر چند که رعایت موارد بالا به شما کمک نماید تا ایمنی آبگرمکن را حفظ نماید؛ اما بروز یک سری از مشکلات سبب شده تا شما نه تنها طول عمر مفید آبگرمکن خود را از دست دهید بلکه شاهد دردسرهایی از آن باشید که ممکن است منجر به بروز خطراتی شود که در اصل مربوط به متریال و قطعاتی است که در تولید آبگرمکن به کار می‌رود.

شاید همین امر از دلایلی است که سبب شده تا کیفیت بالای آبگرمکن از دغدغه های مهم خرید این وسایل گرمایشی معرفی شود که باید حتما در زمینه خرید بدان توجه نمایید. این که چگونه بتوانید به کیفیت این سری از وسایل گرمایشی پی ببرید را می‌توان با خرید از معتبرترین مراکز فروش و تولیدی این محصولات بدان دست یافت، کیفیتی که از سوی این مجموعه ها با تضمین و گارانتی در اختیار شما قرار می‌گیرد.

در باب معرفی یکی از مجموعه هایی که بهترین کیفیت این سری از وسایل گرمایشی را در اختیار شما قرار می‌دهند را می‌توان مجموعه کاوه کویر معرفی نمود. تولیدکننده ای که برترین کیفیت و محصولات را در انواع مختلف آن بسته به نیاز هموطنان تولید و روانه بازار نموده است.

شما هموطنان عزیز می‌توانید از این مجموعه تولیدی در شهر کاشان هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین از طریق فروشگاه اینترنتی کاوه کویر اقدام به خرید آبگرمکن های دیواری نمایید که کیفیت بالایی را دارند و با خیال راحت از بحث ایمنی در نصب به استفاده از آن بپردازید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *