پیشرفت تکنولوژی و گذر زمان سبب منسوخ شدن سیستم های گرمایشی آب قدیمی و روی کار آمدن آمدن آبگرمکن های برقی، گازی و خورشیدی شده است و بدین صورت رقابت بین آن ها بالا رفته است.
درست است که از میان آبگرمکن های نفتی، گازی، برقی و خورشیدی، رایج ترین و پرفروش ترینشان مربوط به آبگرمکن های گازی است؛ ولی در برخی از مکان ها و شهرها به دلیل نبود گاز و یا برای کم کردن هزینه های ناشی از لوله کشی آب، افراد مجبور به استفاده از ابگرمکن های برقی شده که خریدار قبل از خرید باید دانستنیهای خود را در زمینه آبگرمکن برقی بالا ببرد.
انتخاب درست از میان آبگرمکن برقی یا گازی بر اساس نیاز و نوع امکانات مکان صورت میگیرد و یک خریدار باید اطلاعات و دانش خود را از انواع آبگرمکن ها بالا ببرد تا بتواند بهترین خرید را انجام دهد.
درست است که همه آبگرمکن ها از نظر وظیفه یکسان عمل میکنند و همه آبگرمکن های برقی، گازی و نفتی، وظیفه شان گرم کردن آب خانه است؛ ولی میان آن ها تفاوتهایی وجود دارد که این تفاوتها سبب تمایز آن ها شده و همچنین موجب شده تا مزایا و معایب یک نوع نسبت به نوع دیگر بیشتر باشد.
آبگرمکن برقی چیست و انواع آن کدام است؟
آبگرمکن برقی یکی از انواع آبگرمکن هاست که تامین آب گرم را با برق انجام میدهد و برای مکانها و مناطقی مناسب است که دسترسی به سوخت ندارند.
آبگرمکن های برقی در دو نوع دیواری و ایستاده استوانه ای تولید میشود که برای متراژهای متوسط یا کوچک از آبگرمکن برقی دیواری استفاده میشود و نوع دیواری آن برای فضاهای بسیار بزرگ و ویلایی مناسب نیست.
خرید آبگرمکن برقی برای ویلاها، خانه باغ ها، کانکسهایی که اتصال آن ها در مکانهایی است که دور از گاز هستند و امکان لوله کشی گاز در آنجا وجود ندارد، توصیه میشود.
این آبگرمکن ها که حاصل تفکر بشر و تبلور تکنولوژی است، برای مناطقی مناسب است که دسترسی به گاز شهری نداشته و یا امکان لوله کشی گاز در آن مناطق وجود ندارد؛ همچنین در روستاهایی که از سیستم لوله کشی بی بهره هستند، این آبگرمکن ها میتواند بهترین گزینه سیستم گرمایشی آب، محسوب شود.
آبگرمکن برقی دیواری و استوانه ای بر اساس ظرفیتهای مختلف ارائه میشود که کوچکترین آن 10 لیتری و بزرگترین آن 140 لیتری ایستاده است که قیمت آبگرمکن برقی بر اساس رنجهای متفاوت و کیلو واتهای متفاوت، متغیر است.
بهترین آبگرمکن برقی حاوی یک مخزن عایق دار است که این مخزن در ظرفیت های استاندارد 10 لیتری، 20 لیتری، 35 لیتری، 50 لیتری، 80 لیتری، 100 لیتری و 140 لیتری ارائه می شود که 10 لیتری و 20 لیتری به صورت آبگرمکن برقی دیواری ارائه شده و ظرفیت 35 لیتری و 50 لیتری هم به صورت دیواری و هم استوانه ای و ظرفیت 80 لیتری، 100 لیتری و 140 لیتری هم به صورت دیواری و هم به صورت استوانه ای تولید و عرضه میشود که مسلما مدل استوانه ای آن، جا و فضای بیشتری را اشغال میکند و هرکدام از آن ها حد مشخصی برای تولید آب گرم دارند.
البته آبگرمکن های برقی در دیگر ظرفیت ها تولید می شوند؛ ولی ظرفیت استاندارد بر اساس همین لیترهای گفته شده است.
انتخاب ظرفیت مخزن آبگرمکن برقی باید بر اساس میزان مصرف آب گرم خانواده باشد؛ برای مثال برای خانواده های پرجمعیت استفاده از آبگرمکن های دیواری برقی توصیه نمیشود.
مخزن این آبگرمکن ها دارای یک دماسنج است که این دماسنج به ترموسات متصل است که وظیفه ترموسات این است که وقتی دمای آب از نقطه تنظیم شده پایینتر رود، آبگرمکن را وادار میکند تا با مصرف انرژی الکتریکی، درجه حرارت آب را بالا ببرد؛ در واقع ترموسات باید کنترل دما و فشار دستگاه را انجام دهد.
البته در برخی از کارخانه ها، تولید آبگرمکن برقی بدون مخزن نیز انجام میشود که طریقه گرم کردن آن در لوله های آب توسط المنت ها صورت میگیرد که البته به دلیل نبود مخزن، آب خیلی زود سرد میشود.
آبگرمن های برقی اعم از دیواری یا ایستاده از قطعاتی تشکیل شده اند که مونتاژ این قطعات سبب خروج آب گرم شده و اختلال در هریک از آن ها مشکلاتی را برای تهیه آب گرم ایجاد میکند.
مخزن (دیگ اصلی) که در ظرفیت های مختلف ارائه می شود، بدنه، المنت، ترموسات گازی، شیر اطمینان، سیم های رابط و عایق نسوز، لامپ خبر و ترمینال چینی از سری قطعات این نوع سیستم های گرمایشی آب هستند.
جنس مخزن ها از ورق های مقاوم فلزی هستند که لعاب کاری شده و المنت و قسمتی از ترموسات در زیر این مخزن قرار گرفته است.
مزیتی که آبگرمکن برقی دارند
تولید آبگرمکن های برقی سبب حذف و از بین بردن بسیاری از مشکلات و محدودیت های آبگرمکن های دیگر شد و این نوع از سیستمهای گرمایشی آب، مزیتهایی دارند که در ادامه بدان اشاره میکنیم.
از مزیت هایی که این نوع نسبت به گازی دارند این است که نیازی به دودکش و همچنین لوله کشی آب ندارند و بدین صورت خطرات ناشی از گاز گرفتگی، آلودگی محیط و نشتی گاز از بین می رود. نصب آبگرمکن های گازی در محل سبب از بین رفتن اکسیژن هوا شده که در برخی از موارد گاز گرفتگی اعضای خانواده را منجر می شود؛ از این رو توصیه میشود که از نوع گازی در مکانهایی اعم از انباری و یا مکانهای کم رفت و آمد، نصب شود.
در برخی از خانه های آپارتمانی و خانه های کوچک که فضایی اعم از انباری برای نصب آبگرمکن ها وجود ندارد و نصاب مجبور است آبگرمکن را در آشپزخانه نصب کند، بهتر است از آبگرمکن های برقی استفاده شود تا خطرات گاز گرفتگی، نشتی گاز و آلودگی فضای خانه ایجاد نشود.
امنیت جانی و محیطی از مزیت های اصلی این سیستم های گرمایشی آب است و نصب آن در داخل خانه سبب سوخت اکسیژن و از بین رفتن رطوبت داخل فضا نمی شود.
یکی از شیرین ترین مزیت های آبگرمکن های برقی نسبت به سایر این است که زودتر آب را به جوش میآورد و دلیل آن هم وجود المنت است که جایگزین شعلههای آتش در آبگرمکن های گازی و نفتی شده است.
تفاوت آبگرمکن برقی با دیگر نوعها
در آبگرمکن های برقی ورودی انرژی برای گرم کردن آب، برق است؛ برخلاف دیگر آبگرمکنها که ورودی انرژی آن ها برای آب گرم، نفت، گاز و یا انرژی خورشیدی است؛ در واقع تفاوت اصلی و فاحش آن انرژی الکتریکی است که در این آبگرمکن ها سبب افزایش دمای آب میشود.
در واقع ورودی این آبگرمکن هاست که سبب تفاوت آن ها شده؛ وگرنه خروجی آن ها یکی است و هرکدام از آن ها قادر هستند که آب گرم مصرفی در واحد را تامین کنند.
هزینه تعمیرات و نگهداری آبگرمکن های برقی بسیار پایینتر است و ورودی منبع برق به جای گاز یا نفت سبب شده است تا گازهای آلاینده مونوکسید کربن تولید نگردد.
خرید آبگرمکن برقی برای کدام فضا مناسب تر است؟
خرید آبگرمکن برقی برای فضاهایی که متراژشان پایین است، مکان هایی که امکان نصب دودکش در آنجا وجود ندارد، برای خانه هایی که لوله کشی گاز انجام نشده است، کانکس هایی که امکان لوله کشی در آنجا وجود ندارد و یا برخی از مکان هایی اعم از آزمایشگاه یا کارگاه هایی که در آن مکان ها حضور برخی از آلاینده های گاز ممکن است سبب بروز برخی از مشکلات شود، بسیار مناسب است.
بهترین مارک برای خرید آبگرمکن برقی موجود در بازار
بهترین مارک برای خرید آبگرمکن های برقی موجود در بازار، برند معتبر کاوه کویر است که در کنار تولید انواع آبگرمکن های گازی به تولید و عرضه آبگرمکن های برقی دیواری و ایستاده نیز پرداخته و بدین صورت توانسته است پاسخگوی نیاز خریداران باشد.
با توجه به مطالب بالا می توان به این نکته پی برد که آبگرمکن های برقی دیواری و استوانه ای همانند گازی قابلیت های ویژه ای دارند و حتی مزیت هایی دارند که نوع گازی آن ها فاقد این مزیت هاست.
از آنجایی که گارانتی در هنگام خرید آبگرمکن های برقی حرف اول را می زند؛ از این رو شرکت کاوه کویر برای بالا بردن اطمینان و آرامش خاطر مشتریان، گارانتی و ضمانت نامه معتبر را برای انواع آبگرمکن های برقی قرار داده و با ارائه این گارانتی ها نشان داده است که کیفیت و کارآیی آبگرمکن های کاوه کویر بالاست و دوام و عمر بالایی دارد.
جنس بدنه این محصولات از ورق گالوانیزه با پوشش رنگ الکترواستاتیک است و رده بازدهی انرژی آن D است.
شرکت کاوه کویر تمامی آبگرمکن های برقی را با بهره گیری از دانش فنی روز و تلاش محققان فنی تولید کرده است و با اجرای استانداردهای ملی در تولید توانسته است محصولاتی باکیفیت و استاندارد ارائه دهد.
این کارخانه به دلیل آنکه یک تولید کننده بسیار عظیم و بزرگ در ایران است، توانایی فروش مستقیم و بدون واسطه انواع آبگرمکن های برقی را دارد و قادر است این سیستم های گرمایشی آب را در مدل های متفاوت با قیمت عمده و تولیدی به فروش رساند.
تا چند سال اخیر در این کارخانه، فروش به صورت حضوری انجام شد تا آنکه با فراهم کردن شرایطی برای فروش اینترنتی و آنلاین، دسترسی همگان به آبگرمکن های برقی کاوه کویر میسر شد و افراد می توانند تنها با یک تماس با کارخانه، خرید خود را انجام دهند.
مشاوران کاوه کویر در ساعات اداری پاسخگوی شهروندان عزیزی هستند که نمی دانند ایا ابگرمکن های برقی برای محیط مورد نظرشان خوب است یا نه؟
قیمت آبگرمکن برقی در شرکت کاوه کویر به دلیل اینکه یک تولید کننده است و فروش مستقیم و بدون واسطه دارد، به قیمت تولیدی و عمده است.