همان طور که میدانید آبگرمکن یکی از لوازمی است که وجود آن در هر خانه الزامی است و ضرورت آن را زمانی متوجه خواهید شد که دسترسی به آب گرم شما به دلیل خرابی آبگرمکن قطع شود. امروزه انواع مختلفی از این محصولات را در بازار شاهد هستید و همین علتی گشته تا در این بین این سوال مطرح شود که آبگرمکن برقی بخریم یا گازی که پاسخ بدان در گرو بررسی کارایی بیشتر هر یک از این محصولات در پی نیاز شما است که ما در اینجا بدان پرداخته ایم.
به طور کلی متوسط طول عمر برای هر آبگرمکن بین 8 تا 15 سال است و اگر عمر آبگرمکن شما به پایان رسیده است و به دنبال خرید آبگرمکن جدید هستید یا حتی به دنبال تهیه این وسیله پرکاربرد برای اولین بار برای منازلتان هستید باید به ویژگی های خوب و بد هر یک از آبگرمکن های گازی و برقی پی برده و سپس اقدام به خرید نمایید که ما مفصلا در زیر بدین مسئله پرداخته ایم.
قبل از این که بخواهیم به مقایسه مزایا و معایب هر یک از این آبگرمکن ها بپردازیم تا بتوانید بر اساس آن تصمیم درست و آگاهانه ای را برای خرید بگیرید، بهتر است با تعریف و عملکرد آن آشنا شوید تا بتوانید با شناختی همه جانبه تصمیم قطعی خود در باب این که آبگرمکن برقی یا آبگرمکن گازی را بخریم، دست یابید.
آبگرمکن گازی چیست و عملکرد آن چگونه است؟
همان طور که از نام این وسیله گرمایشی پیداست منبع اصلی سوخت آن گاز طبیعی است و اکثرا نوع دیواری یا ایستاده آن از نوع آبگرمکن مخزنی است. آبگرمکنی که مخزن آن بین 40 تا 80 گالن حجم ذخیره آب را دارد. البته امروزه در بازار شاهد ظرفیت های بیشتری از این حجم مخزن هستید.
در باب عملکرد این سری از وسایل گرمایشی میتوان این چنین گفت که آبگرمکن های گازی دارای شعله ای هستند که توسط ترموستات کنترل میشود. در اصل محل قرارگیری شعله بر زیر مخزن است تا آب درون آن را گرم نماید و دود حاصل از سوخت آن توسط دودکش خارج میشود.
به دلیل وجود مخزن و شعله قرار گرفته در آبگرمکن این سری از تجهیزات گرمایشی به نسبت نمونه برقی آن طول عمر کمتری را دارند و دلیل آن فرسایشی است که برای بدنه و مخزن آبگرمکن وجود دارد.
ویژگی مثبت این سری از آبگرمکن های گازی را میتوان علاوه بر مصرف آب گرم، گرم نمودن آب برای مصارف بعدی بیان نمود. البته باید بدین مسئله نیز توجه داشته باشید که در این سری از وسایل گرمایشی شما شاهد نمونه بدون مخزن آن نیز خواهید بود که در همان لحظه در باب استفاده آب گرم میشود و برای مصارف بعدی باید کمی تامل کنید تا به آب گرم دست پیدا کنید.
آبگرمکن برقی و نحوه عملکرد آن
با توجه به تعریفی که برای آبگرمکن گازی بیان نموده ایم به قطع برای معرفی آبگرمکن برقی میتوان این گونه بیان نمود که وسیله گرمایشی که منبع تامین انرژی آن برای گرم نمودن آب، برق است را بدین نام میشناسند.
در زمینه عملکرد این سری از تجهیزات گرمایشی میتوان عملکردی مشابه با نمونه های گازی را برای آن بیان نمود بدین شکل که برای گرم کردن آب، ترموستات جریان الکتریکی را وارد سیم پیچی هایی با مقاومت بالا مینماید تا عمل گرم شدن آب انجام شود.
این سیم پیچی ها در مخزن آبگرمکن های برقی یکی در وسط و دیگری در پایین آن تعبیه شده است و زمانی که دما پایین باشد جریان برق اجازه عبور داشته تا آب گرم شود. در صورت رسیدن دما به حد مشخص این عمل متوقف میشود.
هم چون نمونه های گازی شما در بازار شاهد نوع آبگرمکن های برقی دیواری و ایستاده خواهید بود و همچنین از نظر مخزنی نیز شما هم نوع مخزن دار این محصولات را در بازار مشاهده میکنید و هم نوع بدون مخزن را که بسته به نیاز و شرایط خود به سراغ خرید آن میروید.
مقایسه آبگرمکن گازی و برقی
همان طور که بر شما مبرهن است هر یک از انواع آبگرمکن های بیان شده دارای یک سری از مزایا و معایبی هستند که در نظر گرفتن آن به شما کمک مینماید تا بر اساس آن به مقایسه آبگرمکن گازی و برقی پرداخته و بر اساس نیاز و شرایط خود اقدام به خرید آن نمایید که ما در زیر به چندی از این مسائل اشاره نموده ایم.
موارد مصرف آبگرمکن گازی و برقی
با توجه به منبع سوخت هر یک از این وسایل میتوان موارد مصرف آبگرمکن گازی و برقی را متفاوت دانست. به طور کلی شما در شهر میتوانید برای خرید آبگرمکن به دلیل دسترسی به برق و گاز هر دو مدل را بسته به شرایط خود خریداری نمایید؛ اما برای ویلاهای خارج از شهر یا روستاهایی که دسترسی به گاز را ندارند آبگرمکن برقی برای خرید پیشنهاد میشود.
البته که باید توجه داشته باشید نوع برقی آبگرمکن ها در صورت قطعی برق دسترسی شما به آب گرم را قطع مینماید، فلذا شاید همین علتی است که نوع آبگرمکن گازی طرفداران بیشتری را دارد هر چند که از طول عمر کمتری برخوردار است.
موارد ایمنی آبگرمکن گازی و برقی
برای مقایسه موارد ایمنی آبگرمکن گازی و برقی باید به این مسئله اشاره داشت که برای آبگرمکن های برقی خطر برق گرفتگی و برای آبگرمکن های گازی خطر گاز گرفتگی وجود دارد که برای حفظ ایمنی و در امان ماندن از این خطرات باید نکات ایمنی را برای نصب و استفاده و نگهداری از این آبگرمکن ها رعایت نمود.
از سری نکاتی که برای آبگرمکن های برقی باید بدان توجه شود را میتوان برخورداری این محصولات از یک فیوز مینیاتوری برای حفظ سلامت آبگرمکن و یک فیوز محافظ جان برای حفظ جان افراد در برابر با خطرات احتمالی را بیان نمود. از ریختن مستقیم آب به بدنه آبگرمکن به دلیل کارکرد آن با برق جدا خوداری نمایید.
در باب آبگرمکن های گازی تهویه مناسب مکان برای استفاده از این وسایل و عدم نصب آن در محیط های بسته و مرطوب که خطر خفگی و گاز گرفتگی را به دنبال دارد باید رعایت شود تا با ایمنی کامل بتوان از آبگرمکن ها استفاده نمود.
نصب آبگرمکن گازی و برقی
در آبگرمکن های گازی که فرایند تخلیه دود باید برای جلوگیری از احتراق صورت گیرد نیاز به لوله کشی و سیستم تهویه هوا را الزامی میکند و برای نصب باید بدین دو مورد حتما توجه نمایید؛ در حالی که برای آبگرمکن های برقی نیاز به این همه زیر ساخت نبوده و نصب آن سریعتر و راحت تر انجام میشود. شاید همین موضوع یکی از دلایلی است که نصب آبگرمکن گازی را شامل هزینه بالاتری نسبت به نوع آبگرمکن برقی مینماید. همچنین در بحث هزینه نگهداری، آبگرمکن برقی هزینه کمتری را نسبت به نوع گازی شامل میشوند.
دسترسپذیری آبگرمکن گازی و برقی
در مورد دسترسپذیری این محصولات میتوان این چنین گفت که اغلب دسترسی به گاز و برق در اکثر شهرها وجود دارد و به همین جهت به راحتی میتوان از هر یک از این دو مدل آبگرمکن برای منازل استفاده نمود؛ البته که باید به این مسئله توجه نمایید که در مدل آبگرمکن های برقی در صورت قطعی برق دسترسی به آب گرم شما قطع میشود و در آبگرمکن های گازی در صورت اختلال در شبکه گاز رسانی این موضوع برای شما پیش میآید که این رخداد نسبت به قطعی برق کمتر است.
البته باید به این مسئله نیز توجه داشته باشید که در آبگرمکن های برقی، آب زودتر گرم شده و در اختیار شما قرار میگیرد و به طبع همین زودتر گرم شدن سریعا نیز آب سرد میشود؛ البته در نوع بدون مخزن آبگرمکن برقی چرا که در نوع مخزن دار به مدت کمی شما از آب گرم برخوردار هستید.
بازدهی انرژی آبگرمکن گازی و برقی
بازدهی انرژی دیگر موضوعی که برای مقایسه آبگرمکن برقی و گازی باید بدان توجه نمایید؛ چرا که صرفه جویی در انرژی از مهمترین مسائل و دغدغه هایی است که امروزه بدان بسیار توجه میشود. در باب این موضوع و مقایسه میتوان این چنین گفت که:
با توجه به هزینه پایین تر گاز نسبت به برق کارکرد آبگرمکن های گازی هزینه کمتری را در بر دارد در حالی که آبگرمکن برقی کارایی بیشتری را دارد و تمام انرژی دریافت شده را برای گرم نمودن آب مصرف میکند.
در نوع بدون مخزن شما شاهد مصرف انرژی کمتری نسبت به نوع مخزن دار هستید و در نوع آبگرمکن برقی با وجود گرانی هزینه تامین انرژی مصرف کمتری نسبت به آبگرمکن گازی که در طول شبانه روز روشن بوده تا آب را گرم نماید، به همراه دارد.
قیمت آبگرمکن برقی و گازی
دیگر موضوعی که در مزیت و معایب یا به عبارت ساده تر مقایسه آبگرمکن گازی با آبگرمکن برقی باید انجام دهیم تا بتوانیم تصمیم درستی را از خرید بگیریم بررسی قیمت آبگرمکن گازی و برقی است که باید بدان توجه نمایید.
نمونه های برقی به نسبت اجزای داخلی مورد استفاده در آن و مخزن های با حجم کمتر قیمت کمتری را نسبت به نوع آبگرمکن های گازی دارند. البته باید به این مسئله توجه داشته باشید که هزینه مصرف ماهانه برق آن بیشتر از نوع گازی است. این موضوع در حالی است که قیمت آبگرمکن گازی در ابتدا بالاست؛ اما مصرف انرژی آن به صورت ماهانه کمتر است. در نظر گرفتن این تفاوت قیمت و هزینه خرید و استفاده از آبگرمکن را برای انتخاب بین این دو مدل حتما در نظر بگیرید.
خرید آبگرمکن برقی یا گازی؟
با توجه به توضیحات بیان شده از تعریف و عملکرد آبگرمکن ها گرفته تا مقایساتی که بیان گشت و سبب شده تا عیب و مزیت آبگرمکن ها را متوجه شوید از سری مسائلی است که به شما کمک مینماید تا بدین سوال که خرید آبگرمکن برقی یا گازی را انجام دهید، دست یابید.
در اصل هر دو مدل آبگرمکن چه برقی باشد چه گازی برای گرم نمودن آب خانه استفاده میشود و در عین عملکرد مشابه با تفاوت هایی همراه هستند که سبب میشود تا بر اساس آن انتخاب شما تحت تاثیر قرار گیرد و این تفاوت ها بدین شرح است:
توجه به مصرف انرژی یکی از برآورد هایی است که انتخاب شما برای خرید آبگرمکن برقی یا گازی را مشخص مینماید. اگر به دنبال مصرف انری کمی هستید و بالارفتن هزینه ماهانه منبع انرژی برای گرم کردن آب آن چنان اهمیتی ندارد بهتر است انتخاب شما آبگرمکن برقی باشد.
همین طور اگر برای مناطق محروم یا منازل دور از شهر به دنبال آبگرمکن هستید که دسترسی به گاز ندارند خرید آبگرمکن برقی پیشنهاد میشود. آبگرمکنی با فضای اشغالی کمتر که مناسب خانوارهای کم جمعیت و فضا های کم وسعت است.
اگر دسترسی به گاز دارید و بحث هزینه اهمیت بیشتری را نسبت به مصرف انرژی برای شما دارد بهتر است انتخاب شما آبگرمکن گازی باشد، این مدل از محصولات گرمایشی با حجم های بالا مناسب خانواده هایی پر جمعیت هستند و انتخاب آن باید با توجه به بحث وجود لوله کشی در منازل انجام شود.
فرقی ندارد که آبگرمکن برقی یا گازی را میخواهید در هر صورت میتوانید بعد از تصمیم گیری نهایی برای انتخاب و خرید به سراغ فروشگاه کاوه کویر بروید. مجموعه تولیدی برتر در شهر کاشان که بهترین محصولات گرمایشی را در انواع مختلف دیواری و ایستاده در دو مدل برقی و گازی با حجم های مختلف در اختیار شما قرار میدهد.
محصولاتی که دارای گارانتی بوده و این تضمین کیفیت به منظور اعتماد و رضایت شما مشتریان در نظر گرفته شده است تا بتوانید بر اساس آن به خرید این چنین محصولاتی با قیمت مناسب دست یابید. خریدی که هم به صورت حضوری و هم به شکل آنلاین مهیا شده است تا از اقصی نقاط کشور دسترسی به این محصولات انجام شود.