مقالات کاربردی

راهنمای انتخاب آبگرمکن دیواری

راهنمای انتخاب آبگرمکن دیواری

از ملزومات اولیه هر خانه ای برای زندگی را می‎توان وجود آب گرم بیان نمود؛ چرا که لازمه حمام، آشپزی و بسیاری از فعالیت های روزانه نیازمند آبی است که گرم باشد. به همین جهت در راستای تامین آب گرم منازل، وسایل گرمایشی متنوعی در میان تولید، تولیدکنندگان این تجهیزات قرار گرفت که نوع جدید آن متناسب با کوچک شدن وسعت منازل به عنوان آبگرمکن دیواری روانه بازار شده است.

این که در بین انواع مختلف همین نوع از آبگرمکن دیواری که شامل آبگرمکن برقی دیواری و آبگرمکن گازی دیواری است کدامین نوع را انتخاب کنیم نیازمند کسب درک و شناخت بهتری از این محصولات است که به همراه مزایا و معایبی که برای آن وجود دارد این کمک را به شما اعلان می‌دارد تا بتوانید بر اساس آن که به نوعی راهنمای انتخاب آبگرمکن دیواری است بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

اطلاعاتی که در زیر در باب آشنایی با این سری از وسایل گرمایشی بیان می‌شود به همراه رعایت نکاتی از قبیل این که بهترین محل نصب آبگرمکن دیواری کجاست به شما کمک می‌نماید تا بتوانید در بین این محصولات متنوع بازار به انتخاب بهترین آبگرمکن دیواری دست یابید؛ پس با ما همراه باشید.

نکته قابل تامل برای ادامه این مبحث این موضوع است که ما در این مقاله به بیان انواع آبگرمکن دیواری که از نوع مخزن دار است، اشاره می‌نماییم نه سری محصولات بدون مخزن که تنها از طریق المنت گرم نمودن آب را انجام می‌دهند و به همان سرعتی که آب را گرم می‌کند به همان سرعت نیز سرد می‌گردند.

آبگرمکن دیواری برقی را بیشتر بشناسید!

همان طور که از نام آبگرمکن های برقی دیواری پیداست، عملکرد این سری از تجهیزات گرمایشی بر پایه برق انجام می‌شود، بدین صورت که انرژی برق است که آب درون مخزن این آبگرمکن ها را گرم نگه می‌دارد.

درست است که انرژی برق مسبب گرم شدن آب در این مدل از وسایل گرمایشی می‌شود؛ اما باید به اینکه مصرف انرژی بالای این محصولات را به دنبال دارد نیز توجه داشته باشید و سپس به انتخاب این مدل از آبگرمکن دست بزنید.

آبگرمکن دیواری برقی را بیشتر بشناسید!

به طبع با این تعریف بیان شده در باب این که آبگرمکن دیواری برقی را بیشتر بشناسید به یکی از عیوب آن که همین مصرف انرژی بالای برقی این تجهیزات است، پی برده اید؛ البته که در پی این عیب مزیت هایی بر اساس عملکرد این وسیله گرمایشی بر مبنای برق وجود دارد که آن عدم آلودگی محیط زیستی است که نباید از آن غافل شد. البته که در ادامه به مقایسه مزایا و معایب دو نوع آبگرمکن دیواری برقی و گازی اشاره می‌نماییم.

آشنایی با آبگرمکن گازی دیواری

در پی معرفی دیگر انواع آبگرمکن ها با نوع نصب دیواری می‌توان آبگرمکن دیواری گازی را بیان نمود که عملکرد آن بر پایه گاز است. سوختی در دسترس و ارزان قیمت که سبب شده انرژی کمتری را در پی استفاده از این محصولات برای شما رقم بخورد.

درست است که گازی بودن این محصولات مصرف انرژی کمی را برای شما به دنبال دارد؛ اما در پی همین مزیت، عیبی که بر این اساس برای این محصولات وارد است را می‌توان آلودگی زیست محیطی این تجهیزات بیان نمود که بر پایه عملکرد آن با گاز پدید آمده و تولید مونواکسید کربن را به همراه دارند.

آشنایی با آبگرمکن گازی دیواری

البته که همان طور که بیان شد یکی از بارزترین مزیت و معایب این آبگرمکن ها همین مواردی است که بر پایه عملکرد آن بر مبنای برق و گاز مطرح می‌شود؛ اما مقایسه مزایا و معایب این تجهیزات محدود به این موضوع نشده و بررسی آن انتخاب درست تری را برای شما به همراه دارد که ما در ادامه بدان پرداخته ایم.

مقایسه مزایا و معایب انواع آبگرمکن دیواری

به قطع به غیر از شناخت و عملکرد این سری از آبگرمکن ها برای خرید لازم است تا در باب مزایا و معایب آن نیز اطلاعات خود را ارتقا بخشید تا بتوانید تصمیم درستی از خرید آبگرمکن دیواری را داشته باشید به همین منظور به مقایسه مزایا و معایب انواع آبگرمکن دیواری پرداخته ایم که به شرح زیر است:

مقایسه مزایای آبگرمکن دیواری گازی و برقی

در پی کسب شناخت بیشتر برای خرید آبگرمکن دیواری بهتر است به سری مسائلی چون مقایسه مزایای آبگرمکن دیواری گازی و برقی دست یابید که به شرح زیر است:

  • عدم نیاز به دودکش و لوله کشی برای نوع برقی آبگرمکن های دیواری
  • هزینه تعمیرات و نگهداری کمتر نسبت به نوع آبگرمکن دیواری گازی
  • در امان ماندن از آلودگی محیط و بحث نشتی گاز در مدل های برقی
  • طول عمر بیشتر نسبت به نوع گازی

در باب مزیت هایی که برای نوع گازی آبگرمکن های دیواری وجود دارد می‌توان موارد زیر را بیان نمود:

  • مصرف انرژی کمتر آبگرمکن های گازی دیواری نسبت به نوع برقی
  • کاهش هزینه ها به جهت نوع منبع سوخت این محصولات
  • دسترسی بدون محدودیت به آب گرم

مقایسه معایب آبگرمکن دیواری برقی و گازی

در پی مزیت هایی که برای این سری از تجهیزات وجود دارد یک سری از عیوب نیز وجود دارد که نباید از آن غافل شد و باید در کنار شناخت و مزیت های هر یک از انواع آبگرمکن دیواری نیز بدان توجه نمود تا بتوان بر اساس آن به عنوان یک راهنمای جامع و کامل دست به انتخاب آبگرمکن دیواری بزنیم.
در باب معایب موجود برای آبگرمکن های برقی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • عدم دسترسی به آب گرم در صورت قطعی برق
  • استفاده همزمان از آب گرم در چند مکان، امکان بالا یا پایین آمدن دما را به همراه دارد
  • مصرف انرژی بالا

در زمینه آبگرمکن های دیواری گازی نیز می‌توان عیوبی را مطرح دانست که بدین شرح است:

  • احتمال نشت گاز و خطر خفگی
  • طول عمر کمتر نسبت به نوع برقی
  • آلودگی بیشتر محیط به سبب عملکرد آن بر پایه گاز

آبگرمکن گازی دیواری بخریم یا آبگرمکن دیواری برقی؟

با توجه به شناخت بیان شده در باب انواع آبگرمکن های دیواری موجود در بازار قطعا در پی انتخاب این که آبگرمکن گازی دیواری بخریم یا آبگرمکن دیواری برقی، سردرگم هستید که برای راهنمایی بیشتر شما به بیان نکاتی اشاره نموده ایم که می‌تواند به قطع در زمینه تصمیم گیری نهایی شما اثر بگذارد.

اولین موضوع در باب انتخاب شما به جهت آبگرمکن دیواری از نوع برقی و گازی دسترسی شما به منبع تامین انرژی است. به طور مثال برخی از ویلا های خارج از شهر دسترسی به گاز ندارند و به همین جهت بهترین آبگرمکن انتخابی برای شما نوع آبگرمکن برقی دیواری است؛ اما در صورت دسترسی به گاز می‌توانید برای خرید به سراغ نوع آبگرمکن های دیواری گازی بروید.

در نظر گرفتن قیمت آبگرمکن دیواری نیز از سری مطالبی است که به حتم در خرید شما اثر دارد. معمولا قیمت آبگرمکن ها را بر اساس نوع منبع سوخت آن، جنس بدنه و ظرفیت این محصولات تعیین می‌نمایند که در مدل آبگرمکن های گازی دیواری قیمتی بالاتری را نسبت به نوع برقی مشاهده خواهید نمود.

توجه به ظرفیت های مختلف این مدل از آبگرمکن ها نیز از دیگر المان هایی است که به حتم نوع خرید شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ به طور مثال اگر از خانوار های پر جمعیت هستید باید به دنبال ظرفیت های بالای آبگرمکن به ویژه نوع گازی این محصولات باشید تا بتوانید به طور همزمان در چند نقطه از منزل از آب گرم با خیال راحت استفاده نمایید.

در نظر گرفتن این نکات در کنار مزایا و معایبی که در کنار تعریف آبگرمکن دیواری چه از نوع برقی و چه از نوع گازی بیان شده است می‌تواند انتخاب درستی از این محصولات را برای شما به دنبال داشته باشد.

اگر به این سری از مسائل که به عنوان راهنمای انتخاب آبگرمکن دیواری بیان شده است توجه نکنید به حتم باید بر اساس انتخابی که ممکن است نادرست باشد به سراغ تعمیر آبگرمکن دیواری بروید و در این راستا هزینه های بالایی را پرداخت نمایید.

بهترین محل نصب آبگرمکن دیواری

قطعا وقتی توانستید بر اساس گفته های بالا انتخابی درست را برای خرید خود داشته باشید باید به سراغ مسائل و نکاتی بعد از خرید بروید که به عنوان پاسخ بدین که بهترین محل نصب آبگرمکن دیواری کجاست، بدان اشاره نموده ایم.

بهترین محل نصب آبگرمکن دیواری

به دلیل ابعاد های کوچکی که این مدل از آبگرمکن های دیواری دارند چه نوع برقی آن چه گازی امکان استفاده از آن در محیط های مختلف وجود دارد؛ اما نکته مهم انتخاب محل نصب درستی است که برای این آبگرمکن باید صورت گیرد تا در عین ایمنی بالا با در نظر گرفتن آن از حداکثری طول عمر آبگرمکن دیواری بهره مند شوید.

به طور کلی در اکثر مواقع آبگرمکن های دیواری را در آشپزخانه و در ارتفاع مناسب جای می‌دهند و بهتر است همین موضوع رعایت شود؛ یعنی نزدیک بودن آبگرمکن به سرویس و آشپزخانه نه تنها سبب شده تا مصرف انرژی کاهش یافته بلکه استفاده از آب گرم نیز مطلوب شما باشد. حتما در این زمینه به این نکته نیز توجه داشته باشید که ضخامت لوله های آب سرد و گرم مناسب باشد تا خطری شما را تردید نکند.

نکته قابل بررسی در زمینه بهترین محل نصب آبگرمکن دیواری چه از نوع برقی باشد چه از نوع گازی نیازمند رعایت و در نظر گرفتن یک سری از شرایط است که باید بدانید و ما در ادامه بدان اشاره نموده ایم؛ نه تنها شرایط محل نصب بلکه بیان محل های غیر مجاز برای این وسیله نیز از موضوعاتی است که باید از آن مطلع باشید و ما در این قسمت بدان اشاره نموده ایم.

مهمترین شرایطی که باید در باب محل نصب آبگرمکن بدان توجه نمایید

قطعا توجه به شرایطی که در زیر بیان می‌نماییم به شما کمک می‌نماید تا بتوانید بهترین محل نصب را برای آبگرمکن خود در نظر بگیرید و از این وسیله گرمایشی با حداکثر توان و طول عمر بهره برید که به شرح زیر ما به بیان مهمترین شرایطی که باید در باب محل نصب آبگرمکن بدان توجه نمایید؛ اشاره نموده ایم:

  • آبگرمکن های دیواری به هوای کافی نیازمندند به همین دلیل باید محل نصبی که برای آن در نظر گرفته شده است از 60 سانتیمتر مربع بیشتر باشد تا جریان هوا در محیط عبور نماید، عدم توجه به این موضوع عملکرد آبگرمکن شما را دچار مشکل می‌نماید.
  • در نمونه آبگرمکن های دیواری گازی به محیط مناسب برای تعبیه دودکش توجه نمایید. این محل باید حداقل 150 میلیمتر باشد.
  • اگر آبگرمکن دیواری خود را در آشپزخانه نصب می‌کنید باید از دیوار تا کابینت کناری فاصله آبگرمکن 15 سانتیمتر و فاصله آن تا دیوار روبه رو یک متر باشد. نه تنها از نظر امنیتی بلکه بلکه جهت تعمیر و نگهداری و نصب آبگرمکن این فواصل راحتی کار را برای شما به دنبال دارد.
  • برای نصب آبگرمکن دیواری بدین موضوع توجه داشته باشید که از دیگر وسایل حرارتی فاصله داشته باشد.
  • فاصله در نظر گرفته شده برای آبگرمکن دیواری تا زمین باید حدود 130 سانتیمتر باشد.
  • توجه به فاصله مناسب از پریزهای برق بسیار ضروری است.
  • محل نصب آبگرمکن باید به گونه ای باشد که در برابر با جریان باد و امکان یخ زدگی در امان باشد.
  • تهویه مناسب برای محل نصب آبگرمکن فراموش نشود.
  • از قرار دادن مواد آتش زا در اطراف آبگرمکن گازی دیواری و نصب آبگرمکن دیواری برقی در محیط مرطوب و در تماس با آب خودداری نمایید.

محل‌های غیر مجاز برای نصب آبگرمکن دیواری

همان طور که در توضیحات بالا بیان شده است در جهت نکاتی که باید در محل نصب آبگرمکن توجه نمایید نصب این وسایل گرمایشی در برخی از محیط هاست که باعث بروز مشکلات خطرات جدی می‌شود که در ادامه به بیان این مکان ها به عنوان محل‌های غیر مجاز برای نصب آبگرمکن دیواری اشاره نموده ایم:

  • نصب آبگرمکن دیواری در محیط بسته و فاقد تهویه ممنوع است.
  • به هیچ وجه در حمام و دستشویی از آبگرمکن دیواری استفاده نکنید.
  • نباید از آبگرمکن در فضاهای خیلی کوچک استفاده نماید و باید فاصله و وسعت کافی را که بیان نموده ایم برای نصب آن در نظر بگیرید.
  • به هیچ وجه از یک آبگرمکن دیواری برای دو واحد مجزا استفاده نکنید.

نکاتی که پس از نصب آبگرمکن دیواری باید بدانید

با توجه به توضیح و تفاسیر بیان شده و در نظر گرفتن این که آبگرمکن دیواری مورد نظر خود را خریداری نموده اید و به نصب آن با شرایط و ضوابط گفته شده پرداخته اید باید به نکاتی که پس از نصب آبگرمکن دیواری باید بدانید نیز توجه داشته باشید تا در اصل ایمنی آبگرمکن و کارکرد آن را افزایش دهید.

  • اگر آبگرمکن دیواری گازی را دارید بهتر است به صورت دوره ای به چک و بررسی شلنگ گاز آن بپردازید تا از نداشتن نشتی آن خاطر جمع شوید.
  • حتما به سرویس دوره ای آبگرمکن خود بپردازید تا در صورت مواجه با عیوبی چون روشن نشدن آبگرمکن دیواری و المان هایی که باعث خاموش آن می‌شود، پی برده و به رفع آن بپردازید.
  • اگر تخصص کافی در بحث تعمیر و تعویض را ندارید حتما به سراغ سرویس کار معتبر و متبحر در این زمینه بروید.
  • بررسی شرایط ورودی و خروجی لوله های آبگرمکن برای بررسی عدم وجود نشتی و رسوب از دیگر نکاتی است که باید پس از نصب آبگرمکن بدان توجه نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *