مقالات کاربردی

استفاده بهینه و درست از کولرهای آبی در فصل گرما

استفاده بهینه و درست از کولرهای آبی در فصل گرما

هر ساله با نزدیک شدن به فصل گرما، دغدغه افراد جهت بهره‌مندی از وسیله سرمایشی خوب و کارآمد بیش از پیش افزایش داده می‌شود. اما برخی با دارا بودن وسایل برودتی همچون کولرهای آبی یا گازی، به دنبال بهره‌وری هرچه بیشتری از آن هستند تا بدین نحو بتوانند تابستانی خنک‌تر را تجربه نمایند. با توجه به مزایای بسیار کولر آبی همچون قیمت مناسب، نصب و تعمیر آسان، بازدهی مناسب در شرایط اقلیمی گرم و خشک و مصرف انرژی کمتر این نوع وسیله سرمایشی نسبت به نوع گازی در کشور بسیار رایج و با آب و هوا نیز به جهت تامین رطوبت لازم در مناطق خشک سازگاری بیشتری دارد.

بر اساس شرایط آب و هوایی گرم و خشک ایران و تمایل افراد به خریداری وسایل قیمت مناسب، می‌توان اذعان داشت بیش از 65 درصد جمعیت کشور برای خنک کردن خانه خود به استفاده از کولرهای آبی روی آورده و بدین علت آمار تولید آن هر ساله در حال افزایش است. کاهش مصرف انرژی در کشور نیز با استفاده بهینه و درست از کولرهای آبی در فصل گرما بسیار بیشتر از دیگر وسایل سرمایشی امکان‌پذیر است که ما در این زمینه به ارائه راهکارهایی مفید پرداخته‌ایم تا در کنار صرفه‌جویی در مصرف انرژی، بتوانید از میزان خنکی بیشتری نیز بهره‌مند گردید. همراه ما باشید.

آشنایی با انواع راهکار استفاده بهینه از کولر آبی

همزمان با نزدیک شدن به فصول گرم سال، نیاز به استفاده از کولرهای آبی در بین خانواده‌ها به ویژه در مناطق گرمسیری، بیش از پیش احساس می‌شود. در این زمینه صرفه‌جویی در مصرف برق و هزینه‌های مصرفی در میان بسیاری از خانواده‌ها حائز اهمیت است که ما در این خصوص آشنایی با انواع راهکار استفاده بهینه از کولر آبی را لازمه کار دانستیم تا علاوه بر آن طول عمر و بازدهی کولر را نیز افزایش دهید. آگاهی از نکاتی مهم در خصوص کاهش هدر رفت انرژی و افزایش کیفیت و کارآیی کولرهای آبی و رعایت این موارد در استفاده بهینه از آن بسیار اثرگذار است که ما در ادامه بدان پرداخته‌ایم.

سرویس کاری و نگهداری اصولی از کولر آبی

یکی از اموری که افراد هر ساله در آغاز فصل گرما بدان می‌پردازند، سرویس کاری کولرهای آبی است که از اصول نگهداری صحیح و موثر در افزایش میزان راندمان، عمر و صرفه‌جویی مصرف برق است. بدین منظور ممکن است یا خود وارد عمل شده و یا اینکه از سرویس کاران متخصص در این زمینه کمک بگیرند. اگر خود می‌خواهید به این امر بپردازید، لازم است تا از امور تخصصی در این زمینه آگاه شده و به صورت تخصصی بدان بپردازید. به طور کلی سرویس کردن کولر آبی پوشالی شامل موارد زیر است که در ادامه به صورت مجزا در رابطه با هر یک توضیحات لازم محض آشنایی شما عزیزان داده شده است.

سرویس کاری و نگهداری اصولی از کولر آبی

  • تراز بودن شناور: در صورت عدم تراز بودن شناور جریان ورودی آب کولر به علت قطع و وصل شدن آن، کارکرد درستی نخواهد داشت، در چنین شرایط یا آب ورودی کافی نخواهد بود و یا بیش از حد مجاز وارد خواهد شد که موجب سرریز شدن آن می‌شود.
  • بررسی جعبه تقسیم برق: با بازبینی هر ساله می‌توانید از کارکرد صحیح و اصولی سیستم برق کولر اطمینان یابید.
  • برزنت کولر: تعبیه برزنت در ورودی کانال هوای کولر منجر به جلوگیری از هدر رفت باد خنک و انتقال تمامی هوای خنک به داخل ساختمان می‌شود که بدین منظور باید از سالم و سوراخ نشدن آن نیز اطمینان حاصل نمود.
  • تعویض پوشال: جهت بهره‌مندی از عمکرد عالی کولرهای آبی لازم است تا حداقل سالی دو مرتبه به تعویض پوشال‌های کولر به ویژه در مناطقی با آب سخت و املاح‌دار بپردازید.
  • کنترل و روغن کاری یاتاقان: در واقع انتقال نیروی محرک مورد نیاز برای چرخش پروانه از پولی و تسمه به محور مرکزی از امور مهم و حساس توسط یاتاقان مستقر در طرفین محور مرکزی انجام می‌گیرد که نیاز است تا در فرآیند سرویس کاری، یاتاقان‌ها نیز تمیز و روغن‌کاری شود.
  • تعویض تسمه: با تعویض هر ساله تسمه کولر می‌توانید از عمر مفید آن به بهترین نحو بهره‌مند شده، ضمن اینکه از پارگی و از کار افتادن کولر در هوای گرمای تابستان جلوگیری خواهید نمود.
  • شستشوی حلزونی و بدنه کولر: پس از اتمام فصل گرم و عدم نیاز به کولر در فصول سرد سال، بدنه کولر و مخزن حلزونی درون آن دچار خاک گرفتگی می‌شود که نیاز است قبل از راه‌اندازی مجدد، مورد شستشو قرار گیرد تا به محض روشن کردن از ورود ذرات آلوده و گرد و غبار به داخل ساختمان و کثیف کردن منزل و ایجاد بیماری تنفسی در افراد جلوگیری شود.
  • بررسی پمپ آب: همواره با بررسی پمپ آب در حین فرآیند سرویس کاری می‌توانید از آبرسانی مطلوب به پوشال‌ها و دریافت باد خنک اطمینان حاصل نمایید.
  • روغن کاری دینام موتور کولر: عدم فشار به موتور کولر و تسهیل سازی امر چرخش بدون ایجاد صدای اضافی، تنها با روغن کاری به موقع موتور کولر امکان‌پذیر است.
  • تمیز کردن و پاکسازی شبکه آب‌رسانی کولر: انتقال آب تشتک به پوشال‌ها جهت خنک کردن باد، توسط شلنگ و لوله‌ها انجام می‌گیرد که در برخی موارد املاح آب موجب رسوب کردن و گرفتگی آن‌ها شده که به همین علت بهتر است همراه با سرویس کاری کولر، لوله‌ها نیز تمیز شود تا موجب اختلال در گردش آب کولر نشود.
  • روغن‌کاری پولی‌: این قطعه مکانیکی با دریافت نیروی حرکتی از دینام به کمک تسمه موجب چرخاندن پروانه می‌شود که جهت روان بودن چرخش، لازم است تا حتما روغن‌کاری شود.

استفاده صحیح از سایبان روی کولر

با تعبیه یک سایبان برای کولرهای آبی که در معرض مستقیم نور خورشید قرار دارند، می‌توان راندمان آن را به خوبی افزایش داد. تابش مستقیم آفتاب به کولرهای روی پشت بام سبب افزایش دمای آب و بخار شدن سریع‌تر آن و باد گرم از آن و در نتیجه موجب مصرف بیهوده انرژی خواهد شد. قرار دادن سایبان‌هایی از پلی کربنات با مواد UV جهت بازتاب اشعه نور خورشید روی کولرهای آبی بسیار موثر و کارآمد خواهد بود. همچنین قرا دادن حصیر به دور تا دور کولر موجب عدم نفوذ هوای گرم و گرد و غبار به داخل کولر شده و با خیس کردن آن نیز باد خنک‌تری از کولر دریافت خواهید نمود.

دقت نمایید تا اجسام غیرضروری و سنگین را روی کولر قرار ندهید تا به بدنه آن آسیبی وارد نشود. از سری فواید نصب سایبان بر روی کولر آبی می‌توان به خنکی باد کولر، صرفه‌جویی در مصرف آب و برق، افزایش طول عمر کولر، عدم پوسیدگی بدنه کولر با بارش باران و برف و بهره‌مندی از بیشترین کارآیی با صرف کمترین هزینه اشاره داشت.

استفاده صحیح از سایبان روی کولر

بررسی آب داخل تشتک کولر

وجود آب در داخل تشتک کولر امری ضروری است که بدون آن موجب آسیب رساندن به موتور کولر و سوختن آن در دراز مدت خواهد شد، پس به منظور جلوگیری از این امر نیاز است که همواره مورد بررسی قرار گیرد. آب داخل تشتک موجب پایین آمدن فضای داخلی کولر شده که این امر علاوه بر ایجاد بادی خنک، موجب خنک نگه داشتن موتور و در نتیجه بهبود عملکرد کولر می‌شود. عدم وجود آب در تشتک کولر و کار کردن بدون آب در طولانی مدت، سبب داغ شدن موتور و سوختن آن خواهد شد.

کار کردن کولر در کوتاه مدت یا هنگام شب که هوا خنک‌تر است، آسیبی وارد نخواهد نمود، اما در روز که تابش اشعه خورشید سبب داغ شدن موتور می‌شود، سوختن موتور و از کار افتادن کولر را به دنبال خواهد داشت. به طور کلی مکانیزم عملکرد کولر آبی بر اساس وجود آب است و به جهت برخورداری از راندمان بالا، بهتر است وضعیت آب درون تشتک همواره کنترل شود تا كار كردن كولر آبي بدون آب موجب اتلاف هزینه‌ها نیز نگردد.

انتخاب موقعیت مکانی مناسب

انتخاب مکان مناسب برای کولر آبی یکی از موثرترین عوامل بر روی افزایش میزان بهره‌وری و کاهش مصرف برق در آن است که قبل از نصب باید مورد توجه قرار گیرد. قرار دادن کولر در نزدیکی دودکش موجب تبخیر زود هنگام آب داخل آن شده و راندمان کولر نیز کاهش خواهد یافت و به مصرف بیهوده انرژی می‌انجامد. همچنین قرار دادن آن در نزدیکی خروجی تهویه فاضلاب سبب وارد شدن بوی نامطبوع خروجی از آن به داخل ساختمان می‌شود. تعبیه کولر در مکانی با حداقل میزان تابش نور خورشید و در مسیر جریان هوای باز، منجر به افزایش راندمان آن خواهد شد.

در نظر گرفتن جایگاه مناسب برای کانال و دریچه‌ها

کانال کشی کولر زیر نظر متخصص و نصاب حرفه‌ای و ماهر با رعایت استانداردهای موجود موجب راندمان بیشتری از آن خواهد شد. کانال کشی کولر باید به گونه‌ای صورت پذیرد که باد کولر به تمامی فضاهای ساختمان به ویژه در مکان‌های بزرگ برسد. همچنین تنظیم زاویه دریچه‌ها بهتر است به شکلی باشد تا از حداکثر باد کولر بتوان استفاده نمود. برخی کولرها از ریموت برخوردار بوده و به علت هوشمند بودن، قابلیت کنترل از راه دور دریچه‌ها و تنظیم جریان وزش باد کولر به هر طرف و حتی بستن آن به راحتی امکان‌پذیر است.

عدم به کارگیری همزمان از چند وسیله گرمازا

یکی از راهکارهایی که می‌توان در بهینه سازی مصرف کولر موثر دانست، عدم به کارگیری همزمان از چند وسیله گرمازا در خانه همانند اجاق گاز، سماور و لامپ‌های حرارتی است تا موجب افزایش دمای داخلی هوای خانه و نیاز به استفاده از کولر نشود. در مهمانی‌های خود سعی نمایید پخت و پز را در صورت امکان خارج از محیط داخلی خانه انجام دهید تا با ورود مهمان‌ها و وجود جمعیت زیادی در خانه، موجب افزایش بیش از حد دمای داخلی ساختمان نشود.

بستن دریچه کانال فضاهای بدون استفاده ساختمان

ممکن است برخی از اتاق‌ها در خانه و یا محل کارتان بدون استفاده و بی مصرف باشد که در این صورت بهتر است دریچه کانال ورودی کولر در آن اتاق را ببندید و بدین نحو بیشترین خنکی باد را به قسمت‌های مورد استفاده خود هدایت نمایید. در صورت عدم کانال کشی و تعبیه مستقیم کانال می‌توانید درب ورودی اتاق‌های بی‌مصرف را ببندید تا از بیشترین فشار باد خنک در دیگر قسمت‌ها بهره‌مند شوید.

روشن کردن پمپ آب، قبل از موتور کولر

اگر همواره قبل از راه انداختن موتور کولر، ابتدا برای زمان ده دقیقه پمپ آب یا همان واتر پمپ را روشن کنید، با خیس شدن کامل پوشال‌ها، از جریان باد خنک‌تری در هنگام روشن کردن موتور برخوردار خواهید شد. همچنین با این کار می‌توانید دمای درونی کولر را کاهش داده و از فشار وارده به موتور دینام و کاهش عمر آن نیز جلوگیری نمایید.

راه‌اندازی کولر با دور تند

پس از ده دقیقه زمان دادن به کارکرد پمپ، بهتر است موتور را با دور تند روشن نمایید تا به نوعی نقش خازن راه انداز در کولرهای قدیمی را ایفا نموده و موجب رسیدن دور کولر از حداقل سرعت به میزان مطلوب گردد. بدین شکل فشار وارده به موتور کولر کاهش یافته و می‌توانید پس از دو دقیقه آن را روی دور کند تنظیم نمایید و بدین طریق عمر مفید کولر را نیز افزایش دهید.

به کارگیری از پدهای سلولزی به جای پوشال

با ورود کولرهای سلولزی به بازار که به علت برخورداری از پد سلولزی بدین عنوان نام‌گذاری شده است. جایگزینی پدهای سلولزی با پوشالی نیز می‌تواند یک عامل موثر در بهینه سازی مصرف کولر باشد؛ چرا که هم از دوام بالاتری برخوردار بوده و به علت ذخیره‌سازی آب بیشتر در خود، موجب ارائه خنکی بیشتری از آن می‌شود. فشردگی پدهای سلولزی نیز موجب عدم نفوذ گرد و غبار به محفظه کولر می‌شود.

اختصاص حداقل طول کانال کشی

از عوامل موثر در خنکی و فشار خوب باد کولر می‌توان به طول کانال کشی اشاره داشت که اختصاص حداقل میزان فاصله در حد امکان موجب کارکرد بهینه کولر آبی خواهد شد. طولانی و پیچ در پیچ بودن کانال کشی موجب کاهش بهره‌وری آن خواهد شد. بهتر است برای طبقه‌های بالای ساختمان‌های بلند از کولر داخل تراس استفاده شود. ایجاد پیچ و خم زیاد در مسیر باد کولر موجب عدم انتقال باد خنک با فشار هوای زیاد به داخل ساختمان و منحرف شدن جریان باد خروجی و عدم خنک شدن فضای خانه خواهد شد.

اختصاص حداقل طول کانال کشی

باز گذاشتن پنجره‌ها هنگام روشن بودن کولر

گاها به اشتباه فرض می‌شود که با روشن کردن کولر آبی، باید پنجره‌های را بست تا از هدر رفت باد خنک جلوگیری شود، در صورتی که ‌با باز گذاشتن حداقل یک پنجره، هوای خنک خروجی کولر در کل خانه جریان پیدا خواهد نمود و از دم کردن فضای داخلی خانه و افزایش رطوبت و ایجاد بوی نامطبوع جلوگیری خواهد شد. در نظر گرفتن یک راه خروجی برای باد کولر موجب عدم فشار وارده به موتور کولر نیز خواهد شد.

استفاده بهینه و کاهش هزینه‌ها با خرید کولر آبی استاندارد

از دیگر پارامترهای بهینه سازی مصرف برق کولر آبی و بهره‌وری بیشتر آن می‌توان علاوه بر موارد فوق می‌توان به انتخاب کولر با قدرت خنک کنندگی متناسب با متراژ فضا، مدیریت زمان‌بندی کارکرد کولر آبی در ساعات افزایش مصرف انرژی، عایق بندی محیط جهت جلوگیری از خروج هوای خنک، توجه به رده مصرف انرژی در هنگام خرید متناسب با نوع نیازتان، به کارگیری از سیستم‌های هوشمند کنترل دما اشاره داشت. با بهینه‌سازی کولرهای آبی می‌توانید در مصرف آب و انرژی برق و هزینه‌های خود نیز همزمان صرفه‌جویی نمایید.

تمامی موارد مذکور بسته به خرید کولر استاندارد از مراکز معتبر است که در هنگام خرید باید حائز اهمیت قرار گیرد. به منظور خریداری كولر استاندارد با بهره وری بيشتر و میزان مصرف کمتر می‌توانید از طریق وب سایت فروشگاه کاوه کویر به عنوان برندی معتبر در بین برندهای موجود در بازار مراجعه نمایید و با خریدی عالی از بهترین قیمت بازار نیز بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *