خرید کولر آبی با توجه به نوع نیاز و شرایط محیطی انتخاب میشود و بسیاری از افراد نمیدانند که کدام مدل را انتخاب کنند. کولرهای آبی در مدل های مختلف و در ظرفیتهای گوناگون تولید میشوند که انتخاب یک خریدار را با چالش روبرو میکند؛ از این رو در هنگام خرید کولر آبی یک خریدار باید اطلاعات خود را در زمینه کولر و تناسب آن با فضا و محیط بالا ببرد.
در این مقاله یک خریدار میتواند پی ببرد که کولر آبی چه مارکی خوبه یا اینکه کدام کولر آبی را بخرد؛ چرا که ما در این مقاله به بحث نکات طلایی که یک خریدار باید در هنگام خرید کولر آبی بداند، اشاره نموده ایم.
چند نکته برای انتخاب کولر آبی مناسب
هوایی که وارد کولرهای آبی فلزی میشود، باید خشک باشد و این هوای خشک به صورت خنک و مرطوب، خارج میشود. این سیستمهای سرمایشی برای مناطق مرطوب مناسب نیست و دمای خروجی هوا با دمای ورودی آن در مناطق مرطوب، تفاوتی ندارد.
چه کولر آبی سلولزی و چه کولر آبی پوشالی طرز کارکردشان یکسان است؛ بدین صورت که آب توسط الکتروپمپ از تشتک به ناودان های بالای پوشال در کولرهای معمولی و سلولز در کولرهای آبی سلولزی هدایت شده و همواره آن را خیس نگه میدارد و سپس هوای خنک به سمت کانال کولر میرود؛ در حقیقت در این کولرهای آبی فلزی همکاری مجموعه ای از قطعات اعم از آب پخش کن، واتر پمپ، موتور، شناور و… وجود دارد و با روش تبخیر آب سرمایش تبخیری میتوانند دمای محیط را خنک سازند.
کولر آبی فلزی به دو صورت پوشالی یا سلولزی ارائه میشود که هرکدام از آنها دارای خصوصیات و ویژگیهایی هستند.
کولرهای آبی فلزی پوشالی و سلولزی ثابت هستند و روی بام، بالکن یا پشت پنجره نصب میشوند؛ برخلاف نوع پرتابل کولر آبی که در محیط مورد نظر نصب شده و با هوای بیرون ارتباط ندارد.
کولر آبی پوشالی
از قدیمیترین و رایجترین نوع سیستم سرمایشی است که دارای پوشالهای چوبی است و آب به وسیله پمپ سبب خیس شدن پوشال ها شده و بدین صورت هوا را خنک و مرطوب میکند.
قیمت کولر آبی پوشالی مناسب تر است و از طرفی دسترسی راحت تر به قطعات آن، راهاندازی آسان و مصرف نسبتا کم آن نسبت به کولرهای گازی از جمله مزایای این کولرهای فلزی آبی است و سبب پرتقاضا شدن آن شده است.
از معایب آن میتوان به احتمال رسوب گرفتن پوشالها، تعویض سالیانه پوشالها و همچنین بروز گرد و غبار به داخل فضا اشاره کرد.
کولر آبی سلولزی
این کولر آبی جدید جزو مدرن ترین کولرهای آبی است که به جای استفاده از پوشالهای چوبی از پدهای سلولزی که جنسشان از ورقه های کاغذ سلولزی است که این پدها به صورت منظم و یکپارچه در هم تنیده شدهاند.
مزیتی که این کولر آبی سلولزی فلزی نسبت به کولر آبی پوشالی معمولی دارد این است که به دلیل استفاده از پدهای سلولزی، بازده خنکی بالاتری نسبت به کولرهای پوشالی دارد و همچنین از ورود گرد و غبار به داخل ساختمان جلوگیری کرده و تعویض پدهای آن سالانه نیست و همچنین روند رسوب گذاری در این نوع کولرها، کندتر است.
کارآیی پدهای سلولزی بیشتر از پوشال های چوبی است؛ چون از تمام سطح سلولز برای عبور هوا استفاده می شود؛ در صورتی که عبور هوا ممکن است از تمامی سطح پوشال انجام نشود و در بخش هایی که تراکم ندارد، هوا نتواند عبور کند.
همچنین افتادگی پوشال ها بر اثر خیس شدن و وزن بالا سبب بروز هوای گرم به داخل محیط شده که این مورد در کولرهای سلولزی رخ نمیدهد؛ چون مقاومت پدها بالاست.
قیمت کولر آبی سلولزی چنددرصدی بیشتر از کولر پوشالی است و برای محیطهای با متراژ بالا، ادارات، سالن ها و اجتماعات، بسیار گزینه ایده آلی است.
کولرهای سلولزی و همچنین پوشالی به دو صورت بالا زن (خروجی هوا در سقف کولر است) و روبرو زن (خروجی هوا درجلو است) ارائه میشود که کولرهای بالا زن به دلیل اینکه دربهای کولر چهارتاست و هر چهار تا پوشیده از پوشال یا پدهای سلولزی است، رطوبت و خنکی بیشتری را ایجاد میکند.
نکته های راهنمای خرید کولر آبی بر اساس متراژ محیط و خانه
مصرف برق، راهاندازی و سرویس راحت تر کولرهای آبی سبب پرتقاضا شدن آن شده است و هر مدلی از آن برای هر متراژ و محیطی مناسب است.
خریدار اگر در هنگام خرید کولر آبی به متراژ خانه و محیط اهمیت دهد، سبب بالا رفتن بازدهی کولر و پایین آمدن مصرف برق شده است؛ برای مثال کولر آبی کوچک اگر برای فضا با متراژ بزرگ انتخاب شود، نمیتواند به خوبی محیط ساختمان را خنک سازد و در نتیجه مصرف برق بالاتر رفته و همچنین روشن بودن مداوم کولر، به قطعات آن از جمله موتور کولر فشار وارد میکند؛ از این رو انتخاب کولر آبی باید بر اساس متراژ و فضای ساختمان صورت گیرد.
کولرهای آبی با قدرت 3500 الی 4500 برای متراژهای 45 الی 65 متری، کولرهای آبی 7000 برای متراژهای 120 الی 155 متر مربعی، کولرهای آبی 5500 برای متراژهای 120 الی 155 متر مربعی مناسب است و همچنین برای متراژهای بالای 155 باید یا دو کولر 5500 یا یک کولر 12 هزار استفاده کرد.
برای فضاهای کوچک و متراژهای 15 الی 45 متری می توان از کولر آبی پرتابل یا کولر آبی دستی استفاده کرد.
انتخاب کولر آبی سلولزی برای متراژهای 30 الی 50 متر مربع، کولر2300 فوت مکعب، برای متراژ 50 تا 70 متر، کولر با ظرفیت 3500 و برای واحد 70 الی 12 متر مربع، کولرآبی سلولزی 4900 فوت مکعب مناسب است.
برای سالن های اداری بزرگ و اجتماعات، بهترین گزینه کولرهای 7000 فوت مکعب است.
چگونه از کولر های آبی بهتر استفاده کنیم؟
با توجه به شناختی که از کولر های آبی به دست آورده اید و به قطع تصمیم خود را گرفته اید تا بر اساس آن به سراغ خرید هر یک از انواع مدل های معرفی شده آن بروید باید به پاسخ این سوال نیز توجه نمایید که چگونه از کولر های آبی بهتر استفاده نماییم که پاسخ به آن را میتوان منوط به رعایت چنیدن نکته و اصول در این باره دانست که در زیر بدان اشاره نموده ایم:
همان طور که میدانید کولر های آبی دارای بدنه با جنس فلزی هستند و شاید همین دلیلی گشته که آن ها را به عنوان کولر فلزی نیز در بازار میشناسند، کولری با این جنس بدنه در مقابل تابش مستقیم نور خورشید سرعت تبخیر بیشتری را برای آب کولر به همراه دارد و همین مصرف انرژی در این چنین وسایل برودتی هوا را بالا میبرد.
به همین جهت بر طبق گفته بالا با قرار دادن کولر های آبی در محل های سایه و دور از نور خورشید یا نصب سایبان برای آن تضمین افزایش کارایی و کاهش مصرف انرژی رخ خواهد داد که در اصل مصرف بهینه از کولر های آبی را شامل میشود.
دیگر موضوعی که باید در باب استفاده از کولر های آبی بدان توجه نمایید و در توضیحات اولیه نیز بدان اشاره شده است را میتوان تناسب بین ظرفیت هوادهی کولر و فضا بیان نمود. توجه به این فاکتور در خرید و استفاده از کولر تاثیر مستقیمی را بر روی مصرف انرژی و آب به همراه دارد و همین دلیلی است که اهمیت انتخاب ظرفیت مناسب کولر متناسب با فضا را نمایان میسازد.
همان طور که میدانید امروزه مصرف بهینه آب از موضوعات بسیار پر اهمیت در جامعه است و همین علتی گشته تا در باب استفاده بهتر از کولر های آبی بحث نصب کلید هوشمند ترموستات الکتریکی که کاهش میزان مصرف آب و برق را به همراه دارد از مسائلی مطرح گردد که باید برای استفاده بهتر از کولر آبی بدان توجه نمایید. تنظیم و استفاده از این کلید در کولر سبب میشود تا در ساعات مشخص از روز دستگاه به طور خودکار خاموش یا روشن شود.
توجه به سرویس کولر های آبی دیگر موضوعی است که در استفاده بهتر از کولر آبی برای شما نیز تاثیر دارد و نباید از تاثیر این موضوع برای بهبود کیفیت کارایی این سری از وسایل سرمایشی غافل شد.
حتما توجه داشته باشید که هنگام استفاده از کولر های آبی درب یا پنجره هایی در محل باز باشد تا بتوانید با عبور جریان هوا شاهد بهبود کارکرد کولر و استفاده بهتر از آن باشید. البته باید به جایگاه مناسب دریچه و کانال کولر هم توجه نمایید تا بتوانید با رعایت و در نظر گرفتن این موارد ذکر شده نه تنها استفاده بهتر از این وسیله سرمایشی بلکه به طول عمر مفید این وسایل برای استفاده دست یابید.
چند ترفند برای خنک کردن بیشتر باد کولر آبی
برخی از وقت ها سؤال خریدار این است که چرا کولر آبی خنک نمی کند؟
برای خنک کردن بیشتر باد کولر آبی، ترفندهای بسیاری وجود دارد که یکی از آنها کانال کشی مناسب است؛ چون نحوه کانال کشی بر خنک شدن ساختمان و فضای خانه تاثیر گذار است.
برای خانه های آپارتمانی که واحدشان در طبقات پایین است، باید کانال کشی بسیار طولانی درست شود تا هوای خنک از پشت بام به طبقات پایین رسد؛ از این رو باید کولرهای آبی با ظرفیت بالاتر را انتخاب کرد یا اینکه از کولرهای آبی بالا زن استفاده کرد و آن را در بالکن نصب کرد؛ البته امروزه بسیاری از خانههای آپارتمانی را با کولرهای گازی خنک میکنند.
همچنین برای خنک شدن بیشتر ساختمان باید اندازه و مقدار نور ساختمان را در نظر گرفت؛ ساختمانهایی که نور زیادتر دارند، مسلما دیرتر خنک شده و برای سرمایش نیازمند قدرت بیشتری هستند و همچنین بالا بودن تعداد دریچه های کولر و تعداد کانال ها یعنی خرید کولر آبی با ظرفیت بالاتر.
یکی دیگر از عواملی که سبب کاهش باددهی کولر میشود، پوسیدگی، افتادگی پوشالهایی است که از جنس چوب است و این مورد در پدهای سلولزی با سرعت خیلی کند اتفاق میافتد.
تنظیم نبودن شناور آب، قطع بودن شیر فلکه، عملکرد نادرست واتر پمپ و… سبب آبرسانی کم به پوشالها شده و از آنجایی که از ویژگیهای کولر آبی آبرسانی است؛ پس نمیتواند خنک سازی کامل را انجام دهد.
نصب سایبان روی کولرهایی که در پشت بام قرار گرفته است میتواند سبب کم شدن درجه حرارت آب داخل کولر و در نتیجه خنکی بیشتر شود.
به هیچ عنوان نباید پنجره فضا بسته باشد؛ بلکه باید کولر با هوای بیرون گردش پیدا کرده تا هوای داخل ساختمان خنک شود.
بهتر است چند دقیقه قبل از آنکه کولر آبی روشن شود، پمپ کولر روشن شود تا آبرسانی روی پوشالها صورت گرفته و بدین صورت باد خنکتر شود.
بهتر است انتخاب موقعیت مکانی مناسب برای کولر در نظر گرفته شود و کولر آبی نزدیک دودکش یا خروجی تهویه قرار نگیرد.
راه هایی برای کم کردن رسوب کولرهای آبی فلزی
با چندین ترفند ساده میتوان از رسوبزدایی کولرهای آبی جلوگیری کرد و بدین صورت هوای خنکتری را ایجاد کرد.
- پدهای سلولزی بهتر از پوشال های چوبی در امر خنک سازی عمل کرده و رسوب کمتر میگیرند.
- قرار دادن شوره گیرهای کولر آبی در داخل تشتک و آب سبب می شود تا چند ماه از رسوب گرفتن پوشال و بدنه کولر ممانعت شود.
- جوهرنمک یا سفید کننده سبب از بین رفتن رسوبات می شود.
- محلول سرکه میتواند یکی از راهکارهای ساده و خانگی برای از بین بردن رسوبات است.
تولید کولر آبی فلزی با رعایت استانداردهای جهانی
تولید کولر آبی فلزی با رعایت استانداردهای جهانی در شرکت کاوه کویر انجام میشود و ساختار مکانیکی کولرهای آبی در این شرکت دارای استحکام های بالا است و پوشش گالولنیزه ورقههای به کار رفته در این کولرها از استانداردهای بالا برخوردار است.
شرکت کاوه کویر با تبعیت از قوانین استاندارد در زمینههای مختلف، توانسته است به یکی از برترین تولیدکنندگان سیستم های سرمایشی و گرمایشی شناخته شود و برای تمامی محصولات خود گارانتی معتبر و اصل قرار داده است.
این شرکت با شعار همیشه کیفیت به عنوان یکی از تولیدات منتخب شناخته شده است و روش های تولید ده به صورت مداوم بهینهسازی و به روزسانی کند و همینطور این افتخار را دارد که به دلیل فروش مستقیم و بدون واسطه توانسته است از قیمت کولر آبی پوشالی یا سلولزی بکاهد.
حضور موفق در بازارهای داخلی و بین المللی با تلاش و کوشش مدیران این شرکت انجام شده است و محصولات با بهترین کیفیت به کشورهای عراق، اردن، افغانستان، امارات و… صادر میشود.