مقالات کاربردی

چگونه از پد سلولزی کولر های سلولزی مراقبت و نگهداری کنیم؟

چگونه از پد سلولزی کولر های سلولزی مراقبت و نگهداری کنیم

فراگیر شدن استفاده از کولر های سلولزی نسل جدید و اصلاح شده کولر های آبی به جای نسل قدیمی کولر های پوشالی امروزه بحث داغی را در زمینه مراقبت و نگهداری از پد های سلولزی مطرح ساخته است که در قالب این سوال که چگونه از پد سلولزی کولر های سلولزی مراقبت و نگهداری کنیم، در این دست نوشته بدان پاسخ داده ایم.

به طور کلی همان طور که بیان شده است پد سلولزی صفحه ای موج دار و ضخیم است که در اندازه های مختلف بسته به ظرفیت کولر شما به بازار روانه شده است. اغلب جنس این پد ها از کاغذ کرافت که از کنف، درخت کاج و بامبو ساخته شده است، بوده و به علت مقاومت بالا از جمله مصرف به عنوان جایگزینی برای پوشال در مصارف دیگر نیز استفاده می‌شود.

استفاده از این سری پد های سلولزی نه تنها در کولر های سلولزی نسل جدیدی از کولر های آبی بلکه در مدل کولر های پلیمری نیز به عنوان یک واسط تبخیری با افزایش راندمان خنک سازی به کار برده شده و استفاده می‌شوند.

ضخامت بیشتر پد سلولزی نسبت به پوشال و قدرت جذب بالا در این سری از پد ها بوده که سبب شده تا سرمایش بیشتری را نسبت به نمونه کولر های پوشالی از آن شاهد باشید. همچنین به دلیل سطح موج دار این سری از پد ها که توزیع یکنواخت رطوبت را شامل می‌شود، شما شاهد مشکلی چون افتادگی و باز شدن درز های این پد را نخواهید داشت و همین مسئله سبب شده تا شما کاهش راندمان کولر ها با نسل قدیمی تر را در این مدل از کولر های آبی سلولزی مشاهده نکنید و این از مزیت های این سری از پد هاست که باید قبل از پاسخگویی به بحث داغ مراقبت از پد سلولزی به جهت عمر مفید پد سلولزی از آن مطلع باشید.

البته باید به این مسئله نیز توجه نمایید که با وجود مزایای زیادی که برای این محصول وجود دارد، این سری از پد ها پس از مدت زمانی از استفاده دچار پوسیدگی شده و کارایی لازم را نخواهند داشت که در این صورت باید به سراغ تعویض آن بروید؛ اما اینکه چه راهکاری وجود دارد که بتوان از حداکثر طول عمر استفاده از این پد ها که یک تا پنچ سال بسته به شرایط آب منطقه شماست، استفاده نمایید نیازمند رعایت یک سری از نکاتی است که در ادامه بدان اشاره نموده ایم که در اصل با مطالعه آن خواهید توانست به پاسخ سوال خود که در ابتدای این مقاله مطرح شده است، برسید.

بنابراین پس از مدتی پدهای سلولزی نیز مانند پدهای پوشالی کولرهای آبی نسل قدیمی‌تر نیاز به تعویض دارند و بایستی برای جلوگیری از کاهش راندمان و استفاده مطلوب از دستگاه به عمر مفید پدهای سلولزی توجه نمود. نصب، پاکسازی، رسوب زدایی و تعویض پدهای سلولزی بسیار آسان و کم هزینه است و در صورتی که به شیوه‌ای درست انجام پذیرد باعث افزایش طول عمر پد و بالا بردن کارآیی کولر می‌شود. در ادامه مسائل مربوط به مراقبت و نگهداری و تعویض پدهای سلولزی را بررسی می‌کنیم؛ اما ابتدا به بررسی ساختار فیزیکی پدهای سلولزی می‌پردازیم.

ساختار فیزیکی پد سلولزی

همان طور که بیان شد به دلیل جذب آب بیشتر در پد های سلولزی میزان خنکای بیشتری را شاهد خواهید بود و برخلاف نوع پوشالی به هیچ وجه شاهد ریزش این نوع پد و تجمع آن در یک قسمت نیستید و دلیل آن ساختار فیزیکی این پد سلولزی به ویژه جنس بدنه این پد است که از نوعی کاغذ تشکیل شده است. کاغذی با جنس صفحات نازک که به طور منظم بر روی هم قرار گرفته اند و همین ضخامت بیشتری را برای این پد فراهم آورده است.

دیگر اجزای این پد سلولزی را می‌توان قاب آن بیان نمود که وظیفه نگهداری پد را بر عهده دارد. معمولا این قاب در حدود 13 سانتیمتر از طول پد بزرگ تر است و اغلب جنس آن از نوع گالوانیزه یا آلومینیوم است که به دلیل استحکام بیشتر اغلب جنس آلومینیوم را برای این قاب مورد استفاده قرار می‌دهند.

دیگر ساختار مربوط به این پد ها را می‌توان سیستم آبرسانی پد سلولزی بیان نمود که توسط یک پمپ کار می‌کند و عملکرد آن بدین شکل است که آب اضافه از پد که به منبع باز می‌گردد را مجدد از طریق لوله های آبرسانی بر روی پد برمی‌گرداند تا پد به طور دائم مرطوب باشد.

ساختار فیزیکی پد سلولزی

با توجه به این ساختار و اجزای پد قطعا کم و بیش در ذهن شما مسائلی که تمرکز بر روی آن منجر به افزایش طول عمر پد ها می‌گردد، تداعی گشته است که ما در زیر تحت قالب نکاتی که قبل از استفاده از کولر سلولزی برای طول عمر پد سلولزی یا حین استفاده یا بعد از آن مطرح است آن را بیان نموده ایم تا بتوانید تا از نهایت طول عمر مفید این پد برای کولر های سلولزی بهره برید.

همه چیز در ارتباط با نحوه مراقبت و نگهداری از پد سلولزی

همان طور که بیان شده است برای نگهداری و شستشوی پد های سلولزی یک سری از راهکار ها وجود دارد که برخی از آن مربوط به قبل از استفاده از کولر و پد است و برخی دیگر مربوط به زمان استفاده یا بعد از آن است که در زیر بدان اشاره نموده ایم تا بتوانید با اطلاع از آن به طور کامل به مراقبت و نگهداری از پد سلولزی دست بزنید.

نکات مربوط به قبل از استفاده از پد های سلولزی

در اولین مرحله باید در زمان خرید بدین مسئله توجه نمایید که برای خرید کولر سلولزی به کیفیت و اعتبار شرکت تولیدی که در اصل به عنوان فروشنده عمل می‌نماید، دقت نمایید. تحقیق و بررسی اصالت و صلاحیت از مهمترین اقداماتی است که دسترسی شما به کیفیت بالای کولر ها را فراهم می‌نماید.

البته باید به این مسئله توجه داشته باشید که مواد اولیه اصلی پد سلولزی که همان کاغذ کرافت است در داخل کشور تولید نمی‌شود و برای تهیه آن باید از خارج به صورت وارداتی آن را وارد نمایند که بهترین آن مربوط به نوع فلاندی این محصولات است.

کیفیت پایین این نوع از پد ها سبب می‌شود تا شما شاهد کارایی بیان شده برای این نوع از پد ها نباشید و بعد از مدتی استفاده از آن استحکام و شکل از دست رفته این محصولات را مشاهده کنید. به همین دلیل است که توجه به کیفیت و اعتبار خرید کولر در این زمینه نباید فراموش شود.

حال اگر کولر سلولزی با کیفیت مناسب را خریداری نموده اید بهتر است قبل از استفاده برای اولین بار به مدت بیست و چهار ساعت پمپ آب کولر را روشن کنید تا آب بار ها بارها به بالای پد منتقل شود و به طور کامل خیس و مرطوب گردند.

پس از انجام این کار بهتر است آب اولیه جمع شده در کفی کولر را خالی کرده و برای استفاده مجدد آب را تعویض نمایید. رعایت این نکات برای طول عمر و مراقب بیشتر پد هاست. باید بدانید که وقتی برای اولین بار استفاده این کار را انجام می‌دهید توانایی بالایی برای پد سلولزی در جذب آب وجود دارد تا کاملا خیس و مرطوب شود و پس از آن است آب مازاد به کف کولر باز می‌گردد.

توجه به این مسئله در اصل نکات مربوط به قبل از استفاده از پد های سلولزی است که باید رعایت شود و ما در این دست نوشته بدان اشاره نموده ایم تا از این بابت مطلع شده و بتوانید به نگهداری و مراقبت از پد های کولر سلولزی دست بزنید و عمر پد سلولزی کولر را بالا برید.

نکاتی که در زمان استفاده از کولر سلولزی در باب پد ها باید بدانید

همان طور که در مطالب بالا بدان اشاره نموده ایم میزان سختی آب در مناطق مختلف، متفاوت است و همین موضوع پس از مدتی منجر به رسوب گذاری در کولر شده و همین علتی بر کاهش سرما و خنکی این وسایل سرمایشی می‌شود. این موضوع در باب پد های پوشالی بیشتر از پد های سلولزی رخ می‌دهد و دلیل آن را می‌توان وجود پوشش رزینی در سطح بیرونی این پد ها دانست.

در اصل این پوشش رزینی به عنوان یک محافظ عمل نموده و نمی‌گذارد که رسوب به لایه های درونی وارد شوند؛ اما به هر حال همین کثیفی و رسوب لایه بیرونی این پد ها خود بازدهی کمتری از عملکرد کولر را به همراه دارد.

به همین جهت در زمان استفاده از کولر باید به نکاتی که در زمان استفاده از کولر سلولزی در باب پد ها باید بدانید، توجه داشته باشید که این کار میسر نخواهد بود مگر با انجام روش های جلوگیری از رسوب گذاری که شامل موارد زیر است:

  • استفاده از فیلتر
    یکی از راهکاری هایی که منجر به جلوگیری از رسوب بر روی پد های سلولزی می‌شوند را می‌توان استفاده از فیلتر بیان نمود. بهتر است در این باره برای جلوگیری از جمع شدن رسوبات بر روی پد های سلولزی پیش از ورود آب به سیستم فیلتر را قرار دهید. عملکرد این فیلتر بدین گونه است که با کاهش سختی آب و مواد آلی و معدنی به کاهش رسوب کمک می‌نماید.
  • کاهش دفعات خاموش و روشن کردن کولر
    یکی دیگر از راهکاری های جلوگیری از رسوب بر روی پد های سلولزی را می‌توان کاهش دفعات خاموش و روشن کردن کولر بیان نمود.
  • از آب شور یا بازیافتی استفاده نکنید
    کیفیت آب تاثیر مستقیمی را بر عمر مفید پد های سلولزی دارد، به همین جهت در نظر داشته باشید که به هیچ وجه از آب شور یا بازیافتی و حتی آب معدنی که رسوب گذاری بیشتری را بر روی پد به دنبال دارد در کولر استفاده نکنید. انتخاب آب درون مخزن کولر باید متناسب با کیفیت آن هر دو تا سه هفته تعویض شود و پد های سلولزی با عبور آب شسته شوند.

اگر با انجام راهکاری های بیان شده بتوانید از ورود رسوب بر روی پد جلوگیری نمایید که چه بهتر؛ اما اگر این موضوع رعایت نشد و شما رسوب را بر روی پد کولر مشاهده کردید بهتر است به سراغ اقدامات لازم در هنگام مواجه با رسوب گذاری بروید که به شرح زیر است:

شستشوی پد سلولزی توسط آب

در صورت مواجه با رسوب بر روی پد سلولزی بهتر است به منظور افزایش طول عمر آن از شستشوی پد سلولزی توسط آب کمک بگیرید. شستشو به صورت دوره ای باید انجام شود و حتما باید به این که نباید از هیچ شوینده‌ی شیمیایی استفاده کنید نیز توجه داشته باشید؛ چرا که استفاده از آن خوردگی پد های سلولزی را به همراه دارد و این منجر به کاهش طول عمر پد می‌شود.

البته اگر در فاصله زمانی مناسبی برای تمیز کردن پد ها استفاده نمایید به هیچ وجه نیاز به استفاده از مواد شوینده مناسب برای پد نخواهید داشت و تنها با یک فرچه نرم پلاسیتکی و فشار مناسب آب می‌توانید به رفع رسوب بپردازید.

تنظیم فشار آب به میزان مناسب نه بیش از حد که از بین بردن پد ها را به دنبال دارد نه کم که نتوان رسوب را از آن جدا نمود از نکات مهمی است که باید توجه نمایید؛ پس از انجام این کار بهتر است تا 24 ساعت پد در معرض هوای آزاد قرار گیرد تا کاملا خشک شوند و شکل منسجم ابتدایی خود را به دست آورند.

جلوگیری از رشد قارچ و جلبک

برخی به منظور جلوگیری از رشد قارچ و جلبک در پد های سلولزی از مواد شیمیایی استفاده می‌نمایند که اصلا استفاده از این روش به شما توصیه نمی‌شود؛ بلکه بهتر است هر 24 ساعت یکبار بین 45 تا 70 دقیقه سیستم آبرسانی را قطع کنید تا پد کاملا خشک شود.

 

همه چیز در ارتباط با نحوه مراقبت و نگهداری از پد سلولزی

نکات مربوط به بعد از استفاده پد های سلولزی

پس از اتمام فصل گرما یا زمانی که قرار است برای مدت طولانی از کولر های سلولزی استفاده نکنید بهتر است آب درون سیستم را تخلیه کنید و بعد از آن به شستشوی پد پرداخته و بگذارید تا کاملا خشک شوند و سپس آن را در جای مناسب خود قرار دهید. همین طور برای مواجه نشدن با نور مستقیم آفتاب بهتر است آن را به طور کامل پوشش دهید تا عمر استفاده از این پد ها بالا رود.

از دیگر نکات مربوط به بعد از استفاده پد های سلولزی را می‌توان تعویض این پد ها بیان نمود. درست است که طول عمر بیشتری برای پد سلولزی به جای پوشال وجود دارد؛ اما به هر حال بعد از گذر این عمر باید به فکر تعویض پد های سلولزی باشید.

نتیجه گیری حاصل از این موضوع را می‌توان بدین شرح بیان نمود که با نگهداری و مراقبت به موقع از پد های سلولزی می‌توانید مقدار زیادی در مصرف برق و آب و هزینه های آن صرفه جویی کنید و با رعایت آن منجر به افزایش راندمان و کارایی سیستم سرمایشی خود شوید. برای خرید این چنین کولری می‌توانید از شرکت کاوه کویر قدام به خرید نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *