خرید سیستم های سرمایشی با توجه به مدلهای گوناگونی که در بازار موجود است از قبیل کولر پلیمری، کولر پوشالی فلزی یا سلولزی پوشالی، افراد در انتخاب آن ها سردرگم میمانند و با توجه به متفاوت بودن نیاز و برندهای مختلف، انتخاب بهترین سیستم سرمایشی برای آن ها به چالش تبدیل می شود.
نسل جدید از میان کولرهای آبی، کولرهای پلیمری است و از آنجایی که این کولرها دارای مزایای سرشار و معایب کمی است؛ از این رو قبل از خرید کولر پلیمری، یک خریدار باید اطلاعات و دانش خود را از این کولرهای آبی جدید بالا ببرند.
در این نوع از کولرهای آبی، تولید کنندگان توانسته اند با ترفندهایی راندمان دستگاه را افزایش دهند و همین امر موجب تولید هوای خنک بیشتر و صرفه جویی در برق می شود.
معرفی نسل جدید از کولر پلیمری
نسل جدیدی از کولرهای آبی هستند که جنس بدنه شان با کولرهای آبی فلزی متفاوت است. جنس بدنشان از پلی پروپیلن یک ماده پلیمری است و دیگر خبری از بدنه فلزی که به مرور زمان بدنه کولر دچار خوردگی، فرسایش و یا زنگ زدگی شود، نیست.
مسلما وقتی که بدنه کولر آبی در مجاورت با آب دچار پوسیدگی و یا زنگ زدگی نشود، عمر آن بالا رفته و میتوان گفت که کیفیت بالا توانسته است آسایش و آرامش خریدار را به همراه داشته باشد؛ از طرفی پلیمری بودن بدنه سبب حذف صداها و لغزش های زیاد میشود.
در حقیقت این نوع سیستم های سرمایشی، نسل اصلاح شده از کولرهای آبی است که مهندسان ایرانی توانسته اند با علم و فناوری به تولید جدیدترین کولرهای آبی پلیمری بپردازند که جایگزین بسیار خوبی به جای کولرهای گازی است.
جنس پلیمری بودن این کولرهای جدید، جایگزین پد سلولزی فشرده 10 سانت به جای پوشالهای چوبی و حذف قطعاتی از جمله محفظه حلزونی، تسمه، یاتاقان و پوشال از جمله مزایای این دسته از سیستم های جدید سرمایشی است که توجه خریداران را به خود جلب کرده است.
پدهای سلولزی در این کولرهای سلولزی توانسته اند جای پوشال هایی که از الیاف چوب تشکیل شده و درون یک تور قرار گرفته اند را بگیرند و عمر آن ها سه برابر پوشال های معمولی است؛ در واقع پدهای سلولزی شبیه لانههای زنبور سبب افزایش خنکی هوا و رطوبت محیط است.
عملکرد کولر پلیمری چگونه است
کولر پلیمری یک نوع کولر آبی است که با همانند کولرهای فلزی با تبخیر آب، هوای محیط خود را خنک و مرطوب نگه می دارند. در کولرهای پلیمری به جای پوشالها، پدهای سلولزی قرار دارد که هوای گرم بعد از عبور از این پدها گرمای خود را به آب داده و خنک میشود.
اینورتر در کولرهای پلیمری سبب افزایش راندمان، افزایش قدرت خنککنندگی، صرفه جویی در مصرف برق الکترونیکی، بالا بردن عمر قطعات کولر میشود و این کولرها دارای موتور قدرتمندی هستند و حذف تسمه و یاتاقان و جایگزین شدن پد سلولزی، پمپ تخلیه، اینورتر و… در آن ها سبب علمکرد بهتر شده است.
وجود اینورتر یک مزیت است که سبب پایین آمدن فرکانس و ولتاژ میشود و با استفاده از این دستگاه، عملکرد آن هوشمندانه و حرکت آن کنترل شده میشود؛ در واقع با وجود این قطعه، امکان هوشمند سازی و برنامه ریزی برای حرکت موتور فراهم میشود.
عملکرد این دستگاه بدین صورت است که هوای گرم وارد پدهای سلولزی می شود، در این پدها آب تبخیر شده و هوای گرم خنک و مرطوب می شود. استفاده از پدهای سلولزی یکی از تکنیک های کاربردی و کارآمد است که کیفیت بالای این متریال سبب افزایش راندمان دستگاه شده است.
شکل اسفنجی مانند این پدها سبب نگه داری آب شده و همچنین قدرت پالایش ذرات ریز و گرد و غبار را نیز دارند. لایه های خارجی این پدها از جنس ضدرسوب است که سبب بالا رفتن بهره وری میشود.
قیمت کولر پلیمری که چند درصدی بالاتر از کولرهای آبی فلزی استاز جمله معایب آن است و همچنین میتوان گفت که از آنجایی که این کولرهای سلولزی میتوانند رطوبت هوا را چندین برابر کنند؛ از این رو برای مناطق مرطوب مناسب نیست و این است از جمله معایب کولرهای پلیمری.
همانطور که گفتیم جنس بدنه این دستگاه از پلیمر است که همین عامل سبب مقاومت بالای آن در برابر اشعه ماورا بنفش که این مزیت در کولرهای آبی فلزی نیست شده است؛ در واقع در این نوع از کولرهای سلولزی به دلیل اینکه بدنه کولر، فلز نیست و از جنس پلی پروپیلن است، گرمای نور خورشید را جذب نمیکند و در نتیجه افزایش سرمادهی را منجر میشود و دیگر نیازی به نصب سایبان نیست.
وجود پمپ تخلیه سبب تخلیه آب تشت به صورت خودکار و آبگیری مجدد آن می شود و این برای مناطقی که سختی اب بالایی دارند یک مزیت است و دیگر رسوب در بدنه دستگاه انباشته نمیشود.
قدرت پمپاژ آب پمپ این کولرهای سلولزی در حدود 3000 لیتر بر ساعت است و همچنین قدرت تخلیه آب پمپ تخلیه این کولرها در حدود 3400 لیتر بر ساعت است.
از مزیت های کولرهای پلیمری را می توان به صورت خلاصه موارد زیر را بر شمرد:
-
- تنظیم هوادهی متناسب با محیط و فضای مورد نظر
- کاهش 40 درصدی مصرف برق
- عمر بالا و عدم پوسیدگی بدنه
- طراحی خاص و منحصر به فرد
- شست و شو و تخلیه آب تشت کولر به صورت خودکار
- تولید به صورت بالا زن، رو به روزن و پایین زن
- جذب ذرات و آلودگی هوا و عدم منتشر شدن آن در محیط
- جلوگیری از انتشار بوی نامطبوع از آب راکد
- عدم نیاز به تعویض مدام پدهافیلتر شدن هوا و منتشر کردن هوای پاک به دلیل وجود پدهای سلولزی فشرده و منسجم به جای پوشال های کاهی
- عدم نیاز به سرویس دهی مداوم
مصرف کم برق در کولرهای آبی پلیمری سبب جلب توجه خریداران شده است
نصب اینورتر سبب مصرف کم برق در کولرهای آبی پلیمری شده است؛ به گونه ای که می توان گفت 40 درصد مصرف برق در این سیستم ها کمتر است و این چیزی است که سبب جلب توجه خریداران شده است.
این کولرها جزو گرید A هستند و می توان گفت که مصرف برق در این کولرهای سلولزی در دودر 50 برابر با 0.55 کیلو وات است؛ در حالی که مصرف برق در کولر فلزی معمولی 3500 در حدود 0.88 کیلو وات است.
همچنین می توان به مصرف کم آب نیز اشاره کرد؛ بدین صورت که طراحی کف این سیستم به صورتی است که سوراخ هایی ایجاد شده که این سوراخ ها به وسعت پره های موتور است و همه آبی که در کف آن جمع می شود در حدود بیست لیتر است و شیبی که کف کولر به سمت پمپ دارد سبب شده است تا بیشترین آب به پمپ رسیده و بدین صورت تمامی قسمت های پد می تواند آب رسانی شود.
سرمایش بیشتر و مصرف برق کمتر این کولرهای آبی را برای محیط های بزرگتر مناسب کرده است و جایگزین بسیار ایده آلی به جای کولرهای گازی هستند.
راهنمای خرید کولر پلیمری
قبل از خرید کولرهای پلیمری و یا سفارش آن بهتر است افراد به نکات زیر دقت کنند و بدین صورت متوجه بشوند که آیا کولر پلیمری برای آن ها مناسب است یا نه؟
- داشتن پنل و ریموت کنترل می تواند یکی از بزرگترین مزیت کولرهای پلیمری باشد؛ اینکه خریدار بتواند دور موتور و میزان بازدهی را از 1 تا 50 دور در دقیقه تغییر دهد، بسیار لذت بخش است.
- Reverse می تواند عملکرد هود را داشته باشد؛ بدین صورت که هوا را از داخل به بیرون بکشد.
- دور برابر بودن قیمت کولرهای پلیمری نسبت به کولرهای آبی فلزی برخی از خریداران را به فکر فرو می برد؛ ولی مزایای آن از جمله عمر
- طولانی، خنک دهی بیشتر و همچنین مصرف برق و آب کمتر سبب می شود که خریدار از خرید خود راضی باشد.
- Clean سبب تخلیه و شست و شوی آب داخل تشت میشود و این فرایند سبب عدم حضور نمک و املاح دیگر میشود.
- پدهای سلولزی بسیار بهتر از پوشال ها هستند و به صورت کامل و یکدست خیس شده و بدین صورت خنک و مرطوبکنندگی بالاتری را ایجاد می کنند.
خرید کولر پلیمری مستقیم از کارخانه
مجموعه کاوه کویر یکی از بزرگترین مجموعه های تولید کولر آبی در ایران است که توانسته است انواع کولرهای پلیمری، فلزی پوشالی و فلزی سلولزی را ارائه دهد و تمامی محصولات این مجموعه با مهندسی روز و دانش و علم جدید تولید شده است.
طراحی جذاب کولرهای پلیمری، خنککننده عالی و تهویه مطبوع، مصرف برق و آب پایین از جمله مزیت های کولرهای پلیمری این کارخانه است و افراد می توانند خرید کولر پلیمری را مستقیم از کارخانه انجام دهند.
کولرهای پلیمری کاوه کویر در ظرفیت های 11000، 12000 و 15000 ارائه می شوند که میزان هوادهی آن ها به ترتیب به صورت 11000 متر مکعب در ساعت، 12000 متر مکعب در ساعت و 15000 متر مکعب در ساعت است.
فروش مستقیم و بدون واسطه این شرکت تولیدی توانسته است از هزینه و بهایی خریدار بکاهد و بدین صورت خریدار می تواند به قیمت تولیدی و عمده دسترسی پیدا کند.
کولرهای پلیمری آبی کاوه کویر دارای گرید A هستند که با ضمانت نامه و گارانتی اصل به فروش می رسند و افراد می توانند به صورت حضوری و یا اینترنتی خرید خود را انجام دهند.