درست است که امروزه پکیج ها جایگزین آبگرمکن ها در بسیاری از خانه ها شده است؛ ولی هنوز آبگرمکن گازی یکی از رایجترین وسایل گرمایشی است و هنوز هم محبوبیت بسیاری دارد و کاربرد گسترده ای در مصارف خانگی و همچنین صنعتی دارند.
همه ما با کاربرد آبگرمکن ها آشنایی داریم؛ آبی که از طریق لوله کشیها به خانه هایمان میآید، سرد است و این آبگرمکن ها هستند که سبب گرم شدن آب سرد درون لوله ها شده و این فرآیند را با استفاده از منبع انرژی که دارند انجام میدهند؛ حال این منبع انرژی میتواند گاز شهری، برق و یا نفتی باشد.
در گذشته آبگرمکن های نفتی جایگزین آبگرمکن های برقی و گازی بود که از طریق حرارت ناشی از احتراق نفت می توانست آب را داغ کند که امروزه نیز وجود دارد؛ ولی کم مصرف است و آبگرمکن های گازی به بازار آمده اند که سوخت آن ها گاز هستند و این آبگرمکن ها بر خلاف آبگرمکن های برقی هستند که ورودی و منبع انرژی آنها از برق است.
اگر بخواهیم به معرفی انواع آبگرمکن گازی بپردازیم، میتوانیم به نوع ایستاده و دیواری آن اشاره کنیم که هر کدام ویژگیها و مزایای خود را دارد.
انواع آبگرمکن گازی را بشناسیم
پس از گذراندن مشکلات کاری و مشغله های روزانه هیچ چیزی به اندازه گرفتن یک دوش آب گرم به آدمی احساس آرامش نمیدهد.
پیشرفت تکنولوژی و تولید آبگرمکن گازی دسترسی به آب گرم را ساده کرده است. در این آبگرمکن ها، منبع انرژی گرمایشی در درونش قرار دارد و برخلاف آبگرمکن های خورشید یا کویلی هستند که منبع انرژیشان در خارج از آبگرمکن قرار دارد و از به صرفه ترین سیستم های گرمایشی آب است.
آبگرمکن ایستاده
نام دیگر آبگرمکن ایستاده استوانه ای شکل، آبگرمکن زمینی یا مخزن دار است که در این نوع سیستم های گرمایشی، مخزن هایی با ظرفیت 20 تا 80 گالن برای ذخیرهسازی وجود دارد که ابتدا مخزن با آب سرد پر شده و سپس دمای آن به کمک انرژی گاز بالا میرود و بدین صورت زمان گرم کردن آب در این نوع آبگرمکن ها بیشتر است؛ در واقع در این نوع آبگرمکن ها امکان ذخیرهسازی آب گرم وجود دارد و خانواده هر وقت خواست، می تواند از آن استفاده کند.
این نوع سیستم گرمایشی آب برای خانوادههای پرجمعیت مناسب است و برای مناطقی که فشار آبشان کم است، بهتر است استفاده نشود.
جنس بدنه این آبگرمکن ها از ورقه گالوانیزه است که در مدل زمینی طراحی شده و از قطعات مختلف تشکیل شده است که هر کدام کارآیی دارند که در این قسمت مهمترین اجزای این آبگرمکن ها را بیان میکنیم.
مخزن آبگرمکن های ایستاده گازی مخزن دار با ظرفیت های مختلف ارائه میشود که برخی از آن ها گنجایش 180 لیتر آب و در برخی کمتر است که جدار داخلی و خارجی آن با پوششهای رزینی به منظور جلوگیری از پوسیدگی کاور میشوند. عایقی برای گرم ماندن آب درون مخزن، دور آن زده شده و همچنین سنسوری برای اندازه گیری دمای آب دارد.
مشعل که یکی از مهم ترین اجزای آبگرمکن های گازی است که جایگاه آن در زیر دودکش است. قطعه ای به نام اوریفیس بین لوله گاز و مشعل نصب شده است که کارآیی آن هدایت جریان هوا و مخلوط کردن آن با گاز است تا شعله آبی رنگ روشن شود.
ترموسات که کنترل دستگاه، مدیریت فشار و دمای دستگاه را بر عهده دارد و شیر پلوت سبب روشن ماندن شعله شمعک دستگاه میشود.
در بالای مشعل ابگرمکن ها دودکش و کلاهک نصب شده که وظیفه آن جلوگیری از اختلال و اغتشاش احتراق در صورت گرفتگی دودکش است.
از برتریهایی که این نوع آبگرمکن نسبت به دیواری دارد این است که این برای مناطقی که سختی آبشان بالاست و همچنین فشار آبشان زیاداست بسیار مناسب است؛ در واقع رسوبات جدارهای داخلی لولههای مسی باریک مدل های دیواری را میگیرند که این مشکل در مدل زمینی استوانه ای ایجاد نمیشود.
از دیگر قطعات و اجزای مدل ایستاده را میتوان المنتها، ترموکوپل، دیافراگم، پمپ، رگلاتور و… اشاره کرد.
آبگرمکن دیواری
آبگرمکن دیواری که روی دیوار نصب می شود و مخزن کوچکی دارند که عملکرد سریعتری نسبت به گرم شدن آب دارند و دمای آب را خیلی سریع و فوری بالا میبرند؛ به عبارتی دیگر پس از باز کردن شیر آب گرم، آب داخل لوله ها داغ میشوند و دلیل آن هم کوچک بودن مخزن آب این سیستم گرمایشی آب است.
مدل دیواری در ظرفیتهای مختلف ارائه میشود که پرفروش ترین آن ها 50 لیتری است.
نحوه کارکرد این مدل همانند ابگرمکن های ایستاده مخزن دار است و کارکرد آن ها با آبگرمکن های دیواری برقی متفاوت است که آب سرد وارد آبگرمکن شده و از کویل یا لوله های فلزی عبور میکند و با المنت، آب درون لوله داغ شده و به مصرف میرسد.
انرژی که آبگرمکن های دیواری مصرف می کنند بسیار کمتر از آبگرمکن های ایستاده استوانه ای شکل است؛ چون در مدل استوانه ای ایستاده به طور پیوسته باید انرژی زیادی صرف گرم نگه داشتن آب مخزن شود.
لازم به ذکر است که مدل های دیواری قادر هستند حجم مصرفی آب مشخصی را گرم کنند و قادر به گرم کردن حجم بالای آب نیستند؛ از این رو در خانه های بزرگ و ویلاها نمی توان از این مدل استفاده کرد؛ ولی امروزه به دلیل آپارتمانی شدن خانه ها و کوچکتر شدن فضاهای خانه از آبگرمکن های دیواری گازی بیشتر استفاده می شود؛ چون به صورت متوسط ابعاد دیواری حدود 70 سانتیمتر طول، 45 سانتیمتر عرض و 25 سانتیمتر ارتفاع دارد؛ در صورتی که یک آبگرمکن مخزن دار استوانه ای 150 سانتیمتر ارتفاع دارد که برای خانه های امروزی این اندزه مناسب نیست.
نصب این مدل از آبگرمکن ها باید نزدیک ترین محل به دودکش باشد.
استراتژی قیمت آبگرمکن گازی
عواملی که سبب تفاوت در قیمت آبگرمکن گازی می شود، ظرفیت آبگرمکن، کیفیت متریال ها و نوع ساخت آبگرمکن هاست.
قیمت آبگرمکن برقی و پکیج ها چند درصدی بیشتر از گازی است و از آنجایی که برای گرم کردن آب در مدل برقی انرژی برق بسیاری باید مصرف شود؛ از این رو خرید آبگرمکن مدل گازی به صرفه تر است و مسلما قیمت آبگرمکن ایستاده کمی بیشتر از قیمت آبگرمکن دیواری است؛ ولی یک خریدار بدون توجه به قیمت و بر اساس نیاز خود و متراژ فضا باید اقدام به انتخاب کند؛ چه بسا که انتخاب اشتباه منوط به عوض کردن آبگرمکن و از دست دادن بودجه و بهای خریدار می شود.
برندهای مختلفی در بازار وجود دارند که به تولید انواع آبگرمکن ها می پردازند که قیمت آبگرمکن هایی که توسط بهترین برندها ارائه می شوند به دلیل کیفیت و کارآیی بهتر کمی متفاوت تر است.
گروه تولیدی شرکت کاوه کویر با ارائه انواع آبگرمکن های گازی به صورت مستقیم و بدون واسطه سعی کرده است تا از قیمت این محصولات بکاهد و بدین صورت قیمت آبگرمکن را به صورت تولیدی و به قیمت در کارخانه ارائه دهد.
افراد می توانند به صورت حضوری به کارخانه کاوه کویر مراجعه کنند و از نزدیک با انواع آبگرمکن ها آشنا شوید.
هنگام خرید آبگرمکن گازی باید به این نکات توجه کرد
در هنگام خرید آبگرمکن در وهله اول باید به تعداد اعضای خانواده توجه کرد؛ برای مثال آبگرمکن های 15 و 20 لیتری دیواری برای محیط های اداری، ارایشگاه ها و مغازه ها مناسب است و برای خانه ها و آپارتمان ها بهتر است آبگرمکن دیواری 50 لیتری استفاده شود.
آبگرمکن های 40، 50 و 60 گالنی مخزن دار ایستاده برای خانه ها، مراکز بزرگتر و ویلاها مناسب است.
سهولت دسترسی به گاز در بیشتر نقاط است و برای فضاهایی که احتیاج به آب گرم و فوری است باید از آبگرمکن های گازی دیواری استفاده کرد.
برای برخورداری از آب گرم مستمر باید از آبگرمکن های مخزن دار زمینی استفاده کرد؛ برای مثال در خانه ای که چند نفر به طور همزمان بخواهند از آب گرم استفاده کنند یا اینکه چند نفر پشت سر هم به حمام بروند، حتما باید از مدل ایستاده مخزن دار استفاده کرد.
در هنگام خرید آبگرمکن باید به میزان مصرف انرژی، نشان استاندارد و نوع برند آن توجه کرد. برندهای معتبر از قبیل آبگرمکن های کاوه کویر دارای ضمانت نامه و خدمات پس از فروش هستند که شرایط آن در دفترچه و در برگه ضمانت نامه ذکر شده است.
برندهای معروف آبگرمکن به تولید محصولات با بهترین قطعات می پردازند. بدنه آبگرمکن های بهترین مارک، جنسی مرغوب و بادوام دارد که به مرور زمان دچار پوسیدگی و زنگ زدگی نمی شود.
آبگرمکن های دیوار گازی نسبت به مخزن دار گازی استوانه ای کم مصرف تر هستند.
خرید آبگرمکن های گازی ایستاده و دیواری
پس از خرید آبگرمکن های گازی ایستاده یا دیواری، نصب آن ها توسط گروه فنی شرکت کاوه کویر انجام میشود. تمامی محصولات این شرکت دارای گواهینامه استاندارد است که توانسته است با تولیدات استاندارد مصرف انرژی را بهینهسازی کرده و نقش مهمی در کاهش مصرف انرژی خانواده ها دارد.
در این گروه تولیدی آبگرمکن های گازی ایستاده در ظرفیت های 40، 50 و 60 گالنی و همچنین آبگرمکن های دیواری با ظرفیت 50 لیتری به صورت مستقیم و بدون واسطه به فروش میرسد.